Bazı çevrelerin hedef gösterdiği Ebrar Karakurt yoksul çocuklara ablalık yapıyor

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un mahallelerdeki kız çocuklarına kurduğu voleybol akademisiyle el uzattığı ortaya çıktı.

Bazı çevrelerin hedef gösterdiği Ebrar Karakurt yoksul çocuklara ablalık yapıyor

HALKTV'nin haberine göre şampiyonluğun kazanılmasının ardından İstiklal Marşı'nı ağlarak ve bağıra bağıra okuyan Ebrar'ın yurt dışında voleybol oynamasına rağmen her fırsatta Türkiye'ye geldiği ve yoksul mahallelerdeki kız çocukları için çaba gösterdiği ortaya çıktı.

Yobazların gürültüsüne rağmen Türkiye'deki büyük çoğunluğun alkışını ve sevgisini kazanan Ebrar Karakurt'un kendi adını taşıyan akademisi, Nike ve Sosyal Ben Vakfı'nın katkılarıyla kız çocuklarını elinden tutuyor ve voleybola kazandırmayı hedefliyor.


Bazı çevrelerin hedef gösterdiği Ebrar Karakurt yoksul çocuklara ablalık yapıyor


Başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt, Nike ve SosyalBen Vakfı'nın da katkılarıyla yoksul mahallelerdeki okullarda kız voleybol takımları oluşturan bir akademinin sahibi.

Akademinin amacı; dezavantajlı bölgelerdeki kızlara voleybol eğitimi vermek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak...

GÖNÜLLÜ KOÇLAR EĞİTİM VERİYOR

Ebrar Karakurt'un ''Hayalim'' dediği Ebrar Karakurt Akademi, Nike ve Sosyal Ben Vakfı'nın katkılarıyla hizmet veriyor. Akademinin amacı; dezavantajlı bölgelerdeki kızlara voleybol eğitimi vermek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak. Akademide 9-13 yaşları arasındaki kız çocuklarına ve 18-25 yaşları arasındaki gönüllü koçlar eğitim veriyor. Akademide voleybol eğitiminin yanında sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriliyor. Bunlardan ilki ise kullanılmış kıyafetlerin toplanarak ve bu kıyafetlerden okullara voleybol filesi üretilmesi.

“TEK BİR KIZ ÇOCUĞUNUN BİLE HAYATINA DOKUNMAK BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Akademi hakkında konuşan Ebrar Karakurt, “Şans verilmemiş yetenekli, istekli çocukları gereken imkanlarla buluşturmak, mümkün olan en fazla yerde en fazla sayıda takım kurmak ve bu çocukların önünü açmak istiyorum. Sadece tek bir kız çocuğunun bile hayatına dokunmak benim için tarif edemeyeceğim kadar anlamlı” diyerek yetenekli kız çocuklarına imkân sağlıyor.