Belçim Bilgin: 'Evde bile assolist havasındayım'

Belçim Bilgin, şarkıcıyı oynadığı Çalsın Sazlar filmindeki rolü için şan dersleri aldı. Ünlü oyuncu, “İlk kez bir filmde şarkı söyledim, evde bile assolist gibiydim” dedi. Müzisyeni oynayan Caner Cindoruk ise 20 gün boyunca klarnetle yatıp kalktığını açıkladı.

Belçim Bilgin: 'Evde bile assolist havasındayım'
Bugün'den Gülden Avuç'un haberine göre us­ta yö­net­men Nes­li Çöl­ge­çe­n’­in 4 yıl son­ra ka­me­ra ar­ka­sı­na geç­ti­ği ‘Çal­sın Saz­la­r’ fil­mi­nin çe­kim­le­ri ta­mam­lan­dı. 26 Ara­lı­k’­ta viz­yo­na gi­re­cek olan fil­min baş­rol­le­ri­ni Bel­çim Bil­gin, En­gin He­pi­le­ri ve Ca­ner Cin­do­ruk pay­laş­tı. Bir şar­kı­cı ile iki ar­ka­da­şın hi­ka­ye­si­nin an­la­tıl­dı­ğı film­de Bel­çim Bil­gin şar­kı­cı ro­lüy­le ka­me­ra kar­şı­sı­na geç­ti.

UNU­TA­MA­YA­CA­ĞIM BİR TEC­RÜ­BE

Ro­lü için söz ya­za­rı ve bes­te­ci Na­dir Gök­tür­k’­ten şan ders­le­ri alan Bil­gin, “İlk kez bir filmde şar­kı söy­le­dim. Çe­kim­ler bo­yun­ca her gün şar­kı­cı duy­gu­suy­la ya­şa­dım. Bu du­rum ha­li­me, tav­rı­ma da yan­sı­dı. Ev­de de şar­kı­cı gi­biy­dim. As­so­list ha­va­sın­day­dım. Ka­ri­ye­rim­de hiç unut­ma­ya­ca­ğım bir tec­rü­be ol­du" de­di.

Hayatıma klarnetle devam edeceğim

Film­de, bir klar­net­çi­yi can­lan­dı­ran Ca­ner Cin­do­ruk ise ro­lü ge­re­ği klar­net ders­le­ri al­dı. Klar­ne­ti çok sev­di­ği­ni söy­le­yen Cin­do­ruk, “20 gün klar­net­le ya­tıp kalk­tım. Hiç ko­lay bir iş de­ğil ama çok sev­dim. Bun­dan son­ra ha­ya­tı­ma klar­net­le de­vam ede­ce­ği­m” de­di.