Bir dönemin gayrimenkul devinin mülkleri icradan satılıyor!

Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Metal Yapı Konut AŞ’nin varlıkları birer birer icradan satılıyor.

Bir dönemin gayrimenkul devinin mülkleri icradan satılıyor!

HALKTV'nin haberine göre iş insanı Ömer Saçaklıoğlu’nun 2000’li yılların başında kurduğu Metal Yapı Konut AŞ, kısa süre içinde sektörün en güçlü inşaat şirketlerinden biri oldu. İstanbul Göktürk’te yüzlerce villa inşa eden şirket Küçükçekmece’deki Blue Lake, Koru Florya ve Levent’teki İstanbul Tower, Metal Yapı’nın imzasının olduğu projelerden bir kaçıydı.

SAHİBİ ÖLDÜ ŞİRKET DAĞILDI

Şirket sahibi Ömer Saçaklıoğlu’nun 3 yıl önce vefatı Metal Yapı için de sonun başlangıcı oldu. Şirkette oluşan yönetim krizi ve hissedarlar arasındaki mal kavgası ile çöküşün eşiğine gelen Metal Yapı’nın bir dizi değerli mülkü de icradan satışa konuldu.


Bir dönemin gayrimenkul devinin mülkleri icradan satılıyor!


66 MİLYON TL BEDEL BELİRLENDİ


Metal Yapı Konut AŞ’ye ait Sancakpete’de bulunan bir akaryakıt istasyonu üzerinde bulunan bina ve arsası ile birlikte icardan satılacak. 2 bin 85 metrekare alan üzerinde bulunan varlıklar için belirlenen bedel 66 milyon TL.

ALACAKLI ANKARALI HOLDİNGİN SAHİBİ

İcradan satış ihalesinin ilki 14 Kasım’da yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde 19 Aralık’ta ikinci ihale yapılacak. Metal Yapı’ya ait şirketin icradan satışını ise Gün Gayrimenkul Kiralama AŞ istedi. Anılan şirketin sahibi, aynı zamanda Ankara’nın güçlü şirketlerinden Nata Holding’in sahibi Namık Tanık’a ait.