BMS Çelik’te operasyon başladı!

Halka açıldıktan kısa bir süre sonra ismi manipülatörlerle anılan BMS Çelik hisselerinde blok mal alan isimlerin harekete geçtiği ve operasyonun başladığı iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor.

BMS Çelik’te operasyon başladı!

BorsaGündem'in haberine göre 4.87 liradan halka arz edilen, 8 Haziran’da borsaya gelen, Temmuz ortasında 5 lira seviyesinden yükselişe geçen ve 9 liralı rakamlara kadar tırmanan BMS Çelik (#BMSCH) hisseleriyle ilgili iddialar kulislerde hızla yayılıyor. Ağustos ayı başından bu yana işlem sırası sık sık durdurulan hissedeki olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin, halka arzda blok mal alan isimlere ait olduğu söyleniyor. Şirket yönetimine yakın bir ismin manipülatörlere bilgi aktardığı ve hisse satış operasyonu için her türlü desteği sağladığı iddiası borsa çevrelerinde dile getiriliyor.

BLOK MAL ALAN İSİMLER

Halka arz esnasında blok mal alan isimlerin bir süre bekledikten sonra ellerindeki hisseleri satmak için fiyatı hızlı bir şekilde yukarı çektiği öne sürülüyor.

Operasyon için düğmeye basan ekibin önce kendi hesaplarındaki hisseleri daha sonra da komisyon karşılığı mal taşıttıkları kişilerin hisselerini elden çıkarmak istediği söyleniyor.

Halka açıldıktan kısa bir süre sonra şirketin adının manipülatörlerle anılıyor olması yatırımcılar cephesinde de büyük tepki topluyor.

Kaynak: https://www.borsagundem.com/haber/bms-celikte-operasyon-basladi/1596145