Boğaziçi Üniversitesi arazisi hakkında şok iddia!

Dünya İşleri yazarı Özgün Emre Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Boğaziçi Üniversitesi arazisi ile ilgili çarpıcı bilgi ve belgeler sundu.

Boğaziçi Üniversitesi arazisi hakkında şok iddia!

MedyaRadar'ın haberine göre Dünya İşleri yazarı Özgün Emre Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Boğaziçi Üniversitesi arazisi ile ilgili çarpıcı dikkat çeken bilgiler aktardı.

Koç, "İktidar Boğaziçi Üniversitesi arazisine çökmeye mi hazırlanıyor?" diye sordu.

Koç'un paylaşımları şöyle oldu:

“İktidar Boğaziçi Üniversitesi arazisine çökmeye mi hazırlanıyor? Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı bir duyuruyla arazi statüsünün Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil edildiğini açıkladı. Anlamı:

Resmi Gazete'deki bakanlık ilke kararına göre bu statüye sahip alanlarda "koruma amaçlı imar planına uygun olması koşulu ile TURİZM TESİSLERİ" yapılabileceği belirtiliyor. Duyuruda sit tescili için dayanak olarak "Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu" sunuluyor ama +3

Bu rapor duyuru ekinde yer almıyor. Dahası bugün bir grup Boğaziçi mezunu raporun örneğini görmek üzere Çev. Şeh. İl Müdürlüğüne başvurdu. Müdürlük yetkilileri, hukuki olarak isteyen herkesin görme hakkı bulunan bu raporu paylaşmayacağını beyan etti.

Normalde arazi statüsünün değiştirildiğini beyan eden kararın ekinde yer alması gereken bu raporu saklamanın nedeni nedir? Yetkililer ısrarlı talep üzerine, "dava açın" karşılığı veriyor. Acaba gerçekten böyle bir rapor var mıdır? Şu an bu bile şüpheli. Suç işleniyor.

Şimdi mezunlar ve Mimarlar Odası, ilgili kararın iptali için dilekçeyle başvurmaya hazırlanıyor. Bölge sakinlerinin de böyle bir başvuru hakkı var. Başvurmak isteyen herkesle dilekçe taslağını daha sonra paylaşacağım. 8 Ekim'e kadar itiraz yapılması gerekiyor. Sonrasında, gerekli olması halinde dava da açılacak. Boğaziçi Üniversitesi arazisini koruyacağız."

Boğaziçi Üniversitesi arazisi hakkında şok iddia!

Boğaziçi Üniversitesi arazisi hakkında şok iddia! - Resim : 2