Borsada asansör operasyonu Bir haftada yüzde 60 yükseltip taban yaptılar!

Borsada bir grubun sosyal medya üzerinden pazarlayıp bir hafta gibi kısa sürede yüzde 60 prim yaptırılan senede tedbir geldi.

Borsada asansör operasyonu Bir haftada yüzde 60 yükseltip taban yaptılar!

7 liradan 45 liraya kadar yükseltilen ve günlerce taban yaparak 16 liraya kadar yükseltilen Ensari Deri hisse senedine tedbir geldi.

Son bir haftada yüzde 60 yükseltilen ve “asansör operasyonu“ adı verilen yukardan verip aşağıdan alma işlemi ile çok sayıda küçük yatırımcının canını yakan oyuncular, hisseyi taban yaptı. 29.54 TL kapatan hisse senedinde SPK’nin tedbir kararı akşam saatlerinde geldi.

Alınan karar ile hissede açığa satış, kredili işlem ve bürüt takas dahil olmak üzere bir çok işlem bir ay boyunca yasaklandı.

Konu ile ilgili KAP’a şu açıklama geldi:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ENSRI.E payları 15/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri) tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

Kaynak: https://www.paramedya.com.tr/devami/94038/borsada-asansor-operasyonu-bir-haftada-yuzde-60-yukseltip-taban-yaptilar/