Buğra Kavuncu’ya canlı yayın sonrası yumruklu saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, programa konuk olduğu Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada yumruklu saldırıya uğradı.

Buğra Kavuncu’ya canlı yayın sonrası yumruklu saldırı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Halk TV’de İpek Özbey’in konuğu olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Bakırköy’deki stüdyodan ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

 

İYİ Parti yetkilileri Kavuncu’nun durumunun iyi olduğunu, polisin konuyla ilgili kendilerinden bilgi aldığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Kavuncu’ya yaklaşıp ‘Bir şey söyleyebilir miyim?’ dedikten sonra yumruk atan saldırganın, saldırının ardından Bakırköy Özgürlük Meydanı’na doğru yaya olarak kaçtığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği'ne bağlı İl Koruma Komisyonu'nun Kavuncu için verdiği koruma kararı İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından gerekçe gösterilmeden geri çekilmişti.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN AYRILMAYIZ”

Saldırının ardından yeniden stüdyoya dönen Kavuncu, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kavuncu saldırıyla ilgili “İster istemez üzülüyorsunuz ama bu tür saldırılar doğru bildiğimiz yoldan bizi ayıramaz” dedi.

“SALDIRGANLARDAN ZİYADE SALDIRTAN ANLAYIŞTAN HESAP SORACAĞIZ”

Saldırı ile ilgili siyasilerden tepki mesajları geldi:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: İyi Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu'ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun” ifadelerine yer verdi.

“YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELERİNİ DİLİYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sn. Buğra Kavuncu'ya yönelik düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, bu çirkin saldırının fail ya da faillerinin en kısa sürede yargı önünde hesap vermelerini diliyorum.

“SORUMLULAR BİR AN ÖNCE YAKALANMALI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Kavuncu'ya yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.

“SİYASETE AYAR VERMEK İÇİN YAPILAN TÜM GİRİŞİMLERİN KARŞISINDAYIZ”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı: “Yİ Parti İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu'ya yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum! Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyasete ayar vermek için yapılan tüm girişimlerin karşısındayız. Siyaset kurumuna yapılan bu saldırıların sorumluları utanmalı.

“ANCAK KORKAKLARIN İŞİDİR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu: İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu’ya yapılan alçak saldırı, ancak korkakların işidir. Bu adi işler bumerang gibidir. Döner eninde sonunda yapanı, yaptıranı vurur! Siyaset, kirli dile ve nefret dolu üsluba teslim olmamalı, siyaset iklimimiz bir şiddet sarmalına girmemelidir.

“SALDIRGANLAR DA HEDEF GÖSTERENLER DE YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik çirkin saldırıyı lanetliyorum. Siyasetçilerin hedef gösterilmesi ve şiddet mağduru olmaları kabul edilemez. Gün gelecek saldırganlar da hedef gösterenler de yargı önünde hesap verecek.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Halk TV'de katıldığı yayın sonrası alçak bir saldırıya uğrayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, alçak saldırılarla siyasetçilere göz dağı verebileceğini sanan kaos heveslilerini lanetliyorum. Takipçisi olacağız.

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Ne yazık ki ülkemiz siyasetinde hakim olan nefret söylemlerinin yansıması şiddet eylemi olarak karşımıza çıkıyor. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya Halk TV önünde yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmiş olsun.

“MUHALEFETİ KORKUTMA STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu’ya Halk TV’deki program sonrası Bakırköy’de yapılan alçak saldırıyı lanetliyorum! Muhalefeti korkutma, sindirme, konuşturmama stratejisinin bir parçasıdır bu saldırı. Geçmiş olsun.