Büyükçekmece’de Atatürk Anıtı açıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde Büyükçekmece’de "Çakmaklı Atatürk Anıtı" törenle açıldı.

Büyükçekmece’de Atatürk Anıtı açıldı

Büyükçekmece Belediyesi, Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Çakmaklı Mahallesi Atatürk Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,tarafından törenle açılan Atatürk Anıtı'nın açılış törenine eski milletvekili Süleyman Çelebi, mahalle muhtarları, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

“TÜRK MİLLETİ OLARAK ÇOK DUYGULUYUZ”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün; “Bugün Türk milleti olarak çok duyguluyuz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünü anıyoruz. Cumhuriyet ve Atatürk çocuğu olarak beni en çok ilgilendiren taraf; fikirlerinin hiçbir zaman en ufak bir eskimeye yüz tutmadan dimdik ayakta olmasıdır” dedi.

Hasan Akgün açıklamasının devamında “Atatürk'ün söylediği her bir sözün kıymetini milletimiz daha iyi anladı. Kuzeyimizde, güneyimizde çocuk, kadın, ihtiyar demeden herkes katlediliyor. Emperyalist dünya seyirci olarak izlemeye devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok zorunlu olmadığı müddetçe savaşın cinayet olduğunu söylemiştir. Yurtta barış cihanda barış, yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini her zaman ön plana çıkartmış olması Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl bir devlet adamı, asker, düşünür ve hümanist olduğunu ortaya koyan en kıymetli sözlerden ikisidir” şeklinde konuştu.


Büyükçekmece’de Atatürk Anıtı açıldı


ATATÜRK’Ü ANMA HAFTASI KAPSAMINDA 4 ANIT AÇILDI

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında Kırklareli Demirköy ve Pınarhisar ilçelerine 3 Atatürk Anıtı açan Hasan Akgün “Bugün 4'üncü Atatürk anıtını açtık. Dün İğneada, Osmancıklı ve İslambeyli köyünde üç anıt açtık. 4’üncü anıtta burada Büyükçekmece’nin Çakmaklı Mahallesinde açıyoruz. Çakmaklı Mahallesi Atatürk’ün hatıraları arasında vardır. Bir vatandaşın boyunduruktayken arkasında hanımının tarlayı sürdüğünü görmüştür. Daha sonra çağırarak nedenini sorduğu köy burasıdır. Atatürk’ün hatıraları burada çoktur” dedi.

"İNANCIMIZDA HİÇBİR SAPMA YOKTUR"

Belediye Başkanı Akgün “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak bizim çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmamızın yoludur. Onun aydınlık ışığında yeni yetişen nesilleri o şekilde eğitip geleceğe hazırlarsak Türkiye Cumhuriyeti'nin önü açık olacaktır. İnancımızda hiçbir sapma yoktur. Bu milletin Gazi Mustafa Kemal’i bugüne kadar anladığı gibi anlayacağına inancımız tamdır. Genç nesiller Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyet üzerine çıkaracaktır. Onun dediği onun koyduğu hedef muhakkak tahakkuk edecektir” dedi.

DHA