Çadır kentte geceler üşütüyor

İzmir’de meydana gelen deprem sonrası evleri zarar gören deprem mağdurları şehrin 30 noktasında kurulan çadır kentte yaşıyor.

Çadır kentte geceler üşütüyor

Milliyet Gazetesi'nden Gökhan Kam'ın haberine göre geceleri havanın çok soğuduğunu belirten deprem mağdurları bir an önce evlerinde gerekli incelemenin yapılmasını talep ediyor.

Evi hasarlı olduğu için çadır kentte yaşayan Sevinç Tan, “Çok tedirginiz. Geceleri soğuk oluyor ama insanların ilgisi ve yardımları o soğuğu unutturdu” derken, yetkililerden çözüm beklediklerini ifade eden Muzaffer Çalık da şunları söyledi: “Depremde evimiz hasar gördü. 2 bebeğimiz var. Zor oluyor çadırda kalmak. Geceleri çok soğuk oluyor.”

‘O eve giremem’

Kışın yaklaştığını belirten Metin Yıldırım da, “Önümüz kış. Evimizde çatlaklar olduğu için çadırda kalıyoruz” dedi. Aytül Yüce ise, “Belediye bloklarında oturuyorum. Evde çatlaklar var. Korktuğumuzdan burada kalıyoruz. Çocuklarım çok etkilendi. Deprem sırasında evden çıkan gürültüyü unutamam. O eve artık giremem. Buraya her türlü yardım geldi. Fakat soğukta çadırda uzun süre kalamayız” dedi.

Konular deprem İzmir