Canan Karatay: "Adıma bağış toplayıp ürün satıyorlar şikayetçiyim"

Prof. Dr. Canan Karatay, internet üzerinden adına hesaplar açarak ürün satışı yapan, bilimselmiş gibi görünen makaleler yayınlayıp, bağış toplayan kişilere savaş açtı. Karatay'ın şikayeti üzerine şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Canan Karatay: "Adıma bağış toplayıp ürün satıyorlar şikayetçiyim"

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre ünlü profesör Canan Karatay, internet ortamında adı ve soyadının bulunduğu siteler olduğunu fark etti.

Siteler üzerinde yapılan incelemede ürünlerin satıldığını ve hatta bağış bile toplandığını fark eden Karatay, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde, adına düzenlenmiş ve kendisiyle hiçbir alakası bulunmayan kötü niyetli kişiler tarafından, 'canankaratay.com', 'canankaratay.net', 'canankarataydiyeti.com' ve 'karataymutfagi.com' isimli internet sitelerinin kurulduğu anlatıldı.

Söz konusu sitelerin kendisine ait olmadığını belirten ünlü profesör söz konusu sitelerin kim ya da kimler tarafından kurulduğunu bilmediğini ifade etti. Siteler arasında yer alan 'canankaratay.net' domainli site üzerinden ayrıca bağış toplandığını ileri süren Karatay, site içerisinde bağış yapılması için çeşitli bankalara ait IBAN numaraları verildiğini, böylelikle dolandırıcılık faaliyeti yürütüldüğünü belirtti.

Ayrıca sitelerde yapılan incelemede çeşitli ürünlerin reklamı ve satışının da yapıldığını ifade eden Karatay, şüphelilerin haksız ticari kazanç sağlama çabası içerisinde bulunduğuna dikkat çekti.