Cengiz Nezir sarsıcı gerçeği yıllar sonra itiraf etti

'Hababam Sınıfı'nda canlandırdığı 'Bozum Cahit' karakteriyle hafızalara kazınan 65 yaşındaki bir dönemin oyuncusu Cengiz Nezir beyazperde serüvenini anlattı.

Cengiz Nezir sarsıcı gerçeği yıllar sonra itiraf etti

Cengiz Nezir, Habertürk'ten Aytekin Teker'e konuştu...

Pek çok oyuncu gibi 'Hababam'dan kendisinin de para kazanmadığını belirten Nezir, "Hababam Sınıfı'ndan sadece harçlık alıyorduk. Bugünün 50-100 TL'si gibi. O da yol masrafına gidiyordu. 'Ah Nerede', 'Bizim Aile' ve 'Aile Şerefi' gibi işlerden para kazadım diyebilirim. Çünkü daha profesyonel işlerdi. 'Ah Nerede'den sonra yine 'Hababam' çektik ondan para almadık. Ardından 'Bizim Aile'de oynadım para kazandım. Sonrasında 'Hababam Sınıfı Uyanıyor' çektik ondan da para kazanmadım. Yani profesyonel işlerin arasına giren 'Hababam' filmlerinden kazancımız olmadı. Ertem Ağabey o amatör ruhun sürmesini istiyordu sanırım." ifadelerini kullandı.

YILLAR SONRA GELEN İTİRAF: "AFİŞTE İSMİM YOK DİYE SİNEMAYI BIRAKTIM, PİŞMANIM"

Cengiz Nezir, 'Oyunculuğu neden bıraktınız?' sorusuna ise şaşırtıcı bir yanıt veriyor: "Yavuz Turgul o dönemler Arzu Film'in yazıhanesinde çalışıyordu. Yönetmen ya da senarist değildi. Film ithalatını ve afişleri yapıyordu. 'Hababam Sınıfı'nda sonra 'Ah Nerede'nin afişinde adımı görünce çok mutlu olmuştum. O zamanlar afişte adının yer alması büyük bir şeydi. 'Bizim Aile'nin afişinde de ismim vardı. 'Aile Şerefi'ni çektik. Sonra afişi gördüm ismim yok. Yavuz Turgul'a gittim. 'Ağabey neden ismim yok?' diye sordum. Değişik bir tavır ve üslubla 'Cengizcim unutmuşum' dedi. 'Yok ya!' dedim... Şaşırtıcı ama o gün oyunculuğu bıraktım. Hatta ondan sonraki filmim de hazırdı. 'Tosun Paşa'da rol alacaktım."

Bu kararından pişman olduğunu ifade eden oyuncu, "Tabii ki pişmanım ama gençlik işte... Gurur yaptık. O zamanlar bazı şeylerin kıymetini bilmiyorsun. Bunlar seneler sonra dönüyor." dedi.

"OĞLUNUN ACISINI HEP YAŞADI"

Cengiz Nezir sarsıcı gerçeği yıllar sonra itiraf etti

Nezir, Adile Naşit'in kendisinde bambaşka bir yeri olduğuna da değindi: "Adile Naşit inanılmaz bir kadındı. Melek gibi bir insandı. Ertem Ağabey 'Ağla!' derdi anında gözyaşlarına boğulurdu. 'Gül' derdi anında kahkahalar atardı. Çocuğundan dolayı çok mutlu olamadı. Doğum gününde, oğlu Ahmet'i kaybetmişti. Onun acısını hep yaşadı."