Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalar....

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'ne katıldı...

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün burada sizler 81 vilayeti ile, 84 milyon vatandaşı ile tüm Türkiye'yi, yüzlerce milyon kardeşimizle tüm coğrafyamızı, milyarlarca dostumuzla tüm dünyayı teslim ediyorsunuz. Sizlerin şahsında kalbi millet ve memleket sevdası ile çarpan tüm vatandaşlarımı selamlıyorum. Bu ülkenin kalkınması için gecesini gündüzüne katan herkesi selamlıyorum. Kendisi ve ülkesi için çalışan, üreten, her karışı alın teri ile sulayan işçimizi, çiftçimizi, her meslekten kardeşimi selamlıyorum. Hangi inanç, mezhepten olursa olsun 84 milyon insanın hepsini selamlıyorum. 

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Biz fanilerin elbette hatası ve eksiği olmuştur, olacaktır. Önemli olan istikameti doğru, kalbi ferah, yüreği sağlam, azmi güçlü tutmaktır. Gerisi Allah'ın takdiridir. Bu anlayış ile sizlerle birlikte bir kez daha yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın muhasebesini milletimize arz etmek istiyoruz. Bu vesile ile MHP'ye ve Sayın Devlet Bahçeli'ye bizimle birlikte yürüdükleri için şahsım ve tüm partililerim adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nı MHP ile birlikte seçimlerde ve Meclis'te devam ettirerek mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik. Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna Cumhur İttifakı'yla kavuşturacağız.

Her büyük kongremizde vizyonumuzu daha ileriye taşıdık. Eser ve hizmet siyasetimizi daha güçlendirdik. Biz siyasetin sadece geçmişte değil, aynı zamanda bugünle, güncelle de sınırlı kalmaması, yarını, geleceği kucaklaması gerektiğine inanan bir mefkureye sahibiz. Büyük rüyalar görmek, bu rüyaların ardından gitmek, bize medeniyetimizin emridir. Tek parti faşizminden darbe ve vesaye cenderesine, sosyal ve ekonomik krizilerden bölgesel ve küresel tehdide kadar nice zorlu mücadeleyi aynı anlayış ile yürüttük.

"DAYATMALAR YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEK" 

Bu defa farklı bir Türkiye var. Bu defa kökenine, inancına bakmaksızın 84 milyon vatandaşı ile tek millet diyen bir Türkiye var. Tek bayrak diyerek haykıran bir Türkiye var. Bu defa, vatanının tek bir karışına dahi göz dikenlere dünyayı dar edeceğini, tek vatan diyerek ortaya koyan bir Türkiye var. Bu defa, binlerce yıllık devlet silsilesinin son temsilcisi, cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için tek devlet diyerek canını dişine takan bir Türkiye var. Ellerinden gelse, yağmurlu havada ülkemize bir bardak su vermeyecek olanların her gün karşımıza yeni dayatmalarla çıkmaları bizi yolumuzdan döndüremedi, yine döndüremeyecektir. 

Unutmayın, iman varsa imkan vardır. Bu inançla 21. yüzyılın kapılarını hem milletimiz hem tüm insanlık için açmak için yola çıkıyoruz. Buna hazır mıyız? Uzunca bir süredir takip ettiğimiz rotamızın adı olan 2023 hedeflerini yeni bir başlangıç haline dönüştürecek büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. 

İktidara geldiğimde karşımızda tel tel dökülen bir Türkiye vardı. İnancımız ve umudumuz dipdiriydi. AK Parti, milli iradenin üstünlüğünü tam manasıyla tesis ederek, Türkiye'de demokrasiyi güçlendirdi. AK Parti, polemik ve kavga siyasetinin yerine eser ve hizmet siyaseti getirerek, asırlık kayıpların sebebi zihniyeti değiştirdi. Bu tarihi dönüşümü en güzel rakamlar anlatıyor. Önce eğitim dedik. Bütçede önceliği her zaman bu alana verdik. Okul kitaplarını her seviyede ücretsiz olarak çocuklarımızın sıralarının üzerine koyduk. 693 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Bay Kemal siz kaldırmadınız, biz kaldırdık. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ HEZİMETE UĞRATTIK"

Milli iradenin üstünlüğünü tam anlamıyla tesis ettik. Yeni ve sivil anayasa için çalışmaya başladık. Güvenlik önceliklerimizin daima en başında yer aldı. Bu arada, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini hezimete uğratarak sınırlarımız içinde eylem yapamaz hale getirdik. 

EKONOMİ MESAJI

Milli gelirde Türkiye'yi dünyada 17. sıradan 13. sıraya yükselttik. Geçen yıl yüzde 1.8 büyüme ile G20 arasında ikinci sırada yer aldık. Faiz ödemelerini geçen yıl yüzde 16'ya gerilettik. Her ay yeni ihracat rekorları kırararı yürümeyi sürdürüyoruz. Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor. Sadece kendilerini güvende hissetmek için evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomiye kazandırmalarını istiyorum. Katılım finans şirketleri, müşterilerini memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor. Uluslararası yatırımcılara çağrıda bulunuyorum, Türkiye'nin potansiyeline güvenin. 

Siz içeride birilerinin battık, bittik diye kötülemelerine bakmayın. Bunlar iktidar devşirme hedefinde olan kifayetsiz muhterislerdir. Önümüzdeki dönem Türk ekonomisini, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyüterek çok daha iyi yerlere geleceğiz. 

Akdeniz'deki tezgahları bozduk. Libya'nın meşru hükümetine verdiğimiz destekle kötü niyetli çevrelerin heveslerini kursaklarında bıraktık. Hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yok. Dostlarımızı artıracağız. 

"KARABAĞ'DA KİRLİ İŞGAL DESTANSI MÜCADELE İLE SONA ERDİ"

30 yıl önce Dağlık Karabağ ve Azerbaycan topraklarının 5'te birinin işgali ile yaşanan katliamlar bizim de yüreğimizi dağlamıştı. Minsk Üçlüsü ile krizi çözmek isteyenler 30 yılda meseleyi daha karmaşık hale getirdi. Azerbaycanlı kardeşlerimiz hep diyalog için çaba harcadı, Ermenistan tarafı saldırılara devam etmiş, diyaloğu tıkayan taraf olmuştur. Ermenistan ordusu yeniden saldırıya geçince, Türkiye olarak tüm imkanlarımızla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer aldık. Destansı mücadele ile kirli işgal sona erdi. 

2022'nin sonuna inşallah yerli otomobil hizmete sunulacak. Savunma sanayiinde 2002'de sadece 62 proje yürütülürken bugün bu sayı 750 oldu. Projelerin bütçesi de 5.5 milyar dolardan, 75 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. İhracatımız da 3 milyar doların üzerine çıktı. Akkuyu'nun inşası Rusya ile devam ediyor. İnşallah ilk reaktör ile üretim 2023'te başlıyor. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MESAJI: "KADININ HAKKINI KAĞITLARDA ARAYANLARA SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR"

Gündemimizde hukuk ve ekonomi reformlarımızın uygulama programları var. Gündemimizde, aile, eğitim, kültür merkezli yeni milli uyanış ve yükseliş ahdimiz var. Dünyaya ve ülkemizin konumuna dair değerlendirmelerimiz var. Gündemimizde kadınlarımızın haklarını korumayı, vicdanlarda değil, kağıtlarda arayanlara söyleyeceklerimiz var. Gündemimizde kızlarımızı dağa göndermek suretiyle arkasından da sahip çıktığını söyleyen namertler var."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde 2023 manifestosunu açıkladı. Kongrenin ardından AK Parti MKYK listesindeki değişiklikler de belli oldu. Mevcut MKYK listesindeki 50 kişi, 75 kişiye çıkarıldı. AK Parti'nin yeni genel başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş oldu.

AK Parti MYK ve MKYK listesinde dikkat çeken isimler yer aldı.

İşte merak edilen liste:

ASİL ÜYE ADAYLARI

"Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkci, Büşra Peker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Efkan Ala, Emine Zeybek, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, Hamza Dağ, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Memet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Menderes Türel, Metin Bulut, Metin Külünk, Metin Tarhan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Şen, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Özlem Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç, Vedat Demiröz."

MKYK yedek üyeliği adayları ise şu isimlerden oluştu:

"Tamer Akkal, Mücahit Yanılmaz, Azmi Ekinci, Hikmet Ayar, Korkmaz Karaca, Ahmet Bilal Kıymaz, Vildan Polat, Halise Çiftçi, Arzu Silin Günaydın, Davut Coşkun Şiviloğlu, Işıl Kurnaz Baltacı, Emre Çalışkan, Melek Şimşek, Murat Çiçek, Emre Cemil Ayvalı, Sümeyye Bozkurt, Eyüp Gökhan Özekin, Fatih Çiftçi, Ali Arif Özzeybek, M. Belma Erdoğan, Nazan Aytop, Neslihan Cenk, Nesrin Ulema, Serpil Yılmaz, Sevde Sena Dağlı, Tuba Köksal, Aişe Nur Kaçar, Mehmet Karabay, Harun Armağan, Kurtcan Çelebi, Ayşe Güliz Yılman, Mehmet Umur, Şevki Şar, M. Fatih Gök, Ahmet Fethan Baykoç."

Merkez Disiplin Kurulu asıl üyeleri, Ahmet Aydın, Abdulkadir Özel, Nevzat Şatıroğlu, Ali Özkaya, Ahmet Mücahit Arınç, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Zeynep Yıldız, Serkan Bayram, Çiğdem Koncagül, İffet Polat, Betül Altunsoy Yanılmaz, Fatma Öncü, Mehmet Sarı, Murat Alpraslan, Zahir Soğanda olurken, listede yedek üyelik için Abdülmecit Tarhan, Abbas Aydın, Fatih Uyar, Serhat Karademir, Vahit Atalan'ın isimleri yer aldı.

Listede Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asıl üyeliği adayları Yalçın Akdoğan, Zeyid Aslan, Yaşar Bahçeci, yedek üyeliği adayları Alim Tunç, Necip Filiz olarak belirlendi.

Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asıl üyeliği için adaylar Kemalettin Aydın, Şükrü Ayalan, Hüseyin Özbakır, Cengiz Aydoğdu, Serap Yahşi Yaşar, yedek üyeliği için adaylar Feyzi Sevgili, Zülfiye Füsun Kümet isimlerinden oluştu.

Öte yandan, oylama işlemi öncesinde partinin faaliyet raporu Genel Sekreter Fatih Şahin tarafından okunurken, kesin hesap ve bütçe raporları da Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz tarafından delegelere sunuldu.

MKYK LİSTESİNDE 47 YENİ İSİM

AK Parti'nin bugün yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi'nde mevcut MKYK üyelerinden 22 kişi listede yer almazken, üye sayısının da artırılmasıyla bu isimlerin yerine 47 yeni isim görevlendirildi.

Yeni üyeler arasında Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Menderes Türel gibi isimler yer aldı. MKYK'ye yeni giren 47 isim şöyle:

"Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Alaattin Parlak, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Derya Yanık, Emre Ete, Fatma Güldemet Sarı, Haluk İpek, Hasan Sert, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Menderes Türel, Metin Külünk, Metin Tarhan, Mustafa Şen, Mücahit Birinci, Nurcan Dalbudak, Ömer İleri, Özlem Zengin, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç."

MEVCUT MKYK'DEN YENİ LİSTEDE YER ALMAYANLAR

Mevcut MKYK'de görev yapan Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan gibi isimler yeni listede yer almadı.

Yeni MKYK listesinde yer almayan isimler, Ahmet Arslan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Cevdet Yılmaz, Erol Kaya, Eyüp Özsoy, Gökçe Özdağan Enç, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, İffet Polat, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Mehmet Akif Kalaycı, Metin Yavuz, Mahmut Atilla Kaya, Mustafa Ataş, Osman Nuri Gülaçar, Tuğba Işık Ercan, Vildan Polat, Yavuz Subaşı ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban oldu.

MKYK'da yerini koruyan 28 isim ise şöyle:

"Ahmet Sami Ceylan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Vedat Demiröz."