Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Kabine toplantısı 3 buçuk saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklamalar

Erdoğan'ın açıklamalarından atır başları şöyle:

"Ülke ve millet olarak ne zaman ayağa kalksak milli birliğimize kast edildiğini görüyoruz. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişime kadar nice hadiseyi Akamete uğrattık. (Akbelen olayları ile ilgili) Bilindiği gibi kömür santralleri Avrupa ülkelerinin en önemli kaynağı haline geldi. Ülkemizde yürütülen kampanyaları çevre hassasiyeti ile izah edemeyeceğimiz gerçektir.

2023 sonu için hedefimiz 30 milyon fidan daha dikmektir. Biz çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz. Sadece işimize bakıyoruz. Buradan biz kez daha sesleniyorum; başaramadınız, başaramayacaksınız. Son 2 aydır yaşadığımız her olay, milletimizin verilmiş sadakası olduğunu ortaya koyuyor. her gün bir aday çıkıyor. Pazarlıkların ardı arkası hiç kesilmiyor. 39 tane milletvekilliği o yavrucuklara veriyorlar

Enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Enflasyonu yüzde 6’lara kadar düşüren yine biz olduk. Enflasyonu tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. İnsanlar gibi devletlerin de hayatlarında inişler çıkışlar olabilir. Türkiye’nin gücü de imkanı da büyüktür. Bu kritik dönemde yapmamız gereken, milli çıkarları küçük beklentilerin önüne koymaktır.

Yeni gelen 20 milyon ilave nüfusla birlikte vatandaşlarımızın tamamının refahlarını yükseltecek bir alt yapı kurduk. Sağlıkta eşi benzeri olmayan bir yapı oluşturduk. Yaklaşık 11 milyon yeni konutla depreme hazırlık yaptık. 680 bin yeni konut için kolları sıvarken 6 buçuk milyon konutu dönüştüreceğiz. 15 Ağustos’a kadar afetzedelerin tamamını konteynerlere taşımız olacağız.

Meclisin açılmasıyla birlikte, başta baş örtüsü ve ailenin korunması olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri tutacağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtararak sivil ve özgürlükçü bir anayasayla buluşturmak istiyoruz. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla istişare içinde bununla ilgili hamlemizi önümüzdeki dönemde yapacağız.

2024 Paris olimpiyat oyunları Türk sporunun yüzyılın başarısını sergileyeceği bir arena olacak. seçim beyannamesinde gençlere verdiğimiz sözleri adım adım hayata geçireceğiz. Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Levant kalite için 82,50 TL olarak belirlendi.

Turizm sektöründen müjdeli haberler alıyoruz. Turizm gelirimiz 21,7 milyar dolara ulaştı. Temmuz ayının turizmciler açısından güzel geçtiğini görüyoruz. Yıl sonunda hedefimizi tutturacağımıza inanıyorum.2024 Paris olimpiyat oyunları Türk sporunun yüzyılın başarısını sergileyeceği bir arena olacak. seçim beyannamesinde gençlere verdiğimiz sözleri adım adım hayata geçireceğiz."

DHA