Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 3 saat 15 dakika süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

- Turizm gelirimiz bir önceki yıla göre yüzde 17 arttı. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 57 milyonu buldu. Turizmde başarıyı muhalefetin baltalama çabalarına rağmen elde ettik.

- İstihdamda olumlu hava devam ediyor. Türk lirası varlıklara yönelik talebin de yükselmesiyle ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor.

- Biz müzmin muhaliflere aldırmadan yolumuza devam ettik, ediyoruz. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

- Türkiye, uyguladığı 'terörü kaynağında yok etme' stratejisiyle bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir.

- Bu akşam Birleşik Arap Emirlikleri başkanının daveti üzerine Dubai'ye hareket ediyoruz. Emirliklerin ardından Mısır Cumhurbaşkanı sayın Sisi'nin davetine icabetle Kahire'ye geçeceğiz.

- (İsrail'in Refah'a saldırısı) Bu sabah güvenlik bölge olarak ilan ettikleri ve yaklaşık 1 buçuk milyon Gazzelinin sığındığı Refah'a saldırdılar. 100'lerce kardeşimiz şehit oldu, 100'lercesi de yaralandı. Batılı güçler sahne önünde İsrail'e itidal çağrısı yaparken Netanyahu'nun katliamlarına göz yumuyorlar. İslam dünyasının da İsrail'i durdurma noktasında yetersiz kaldığını görüyoruz.

DHA