Damla Sönmez yeni rolünü anlattı

Yapımını O3 Medya'nın, yapımcılığını Saner Ayar'ın üstlendiği 'Aziz'in proje danışmanlığını Zeynep Günay Tan yapıyor.

Damla Sönmez yeni rolünü anlattı

Dizide 'Dilruba' karakterini canlandıran Damla Sönmez, Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'a konuştu...

'Aziz'den 'Dilruba' karakteri için teklif geldiğinde neler hissettiniz? Hangi özellikleri bu dizide olmanızı sağladı?

Son zamanlarda, bu zamana kadar canlandırdığım karakterlerden farklı bir karakter oynamak istiyordum, beni en çok bu özelliği cezbetti. Çok uzun zamandır dönem işi yapmamıştım, dönem işinde yer almak istiyordum, özlemişim.

'Dilruba' karakteri için özel bir çalışma yaptınız mı? 'Dilruba' ile benzeyen ve benzemeyen yönleriniz nelerdir?

Her iş kendi çalışmasıyla birlikte geliyor. Dizilerde karakterin ilerleyen bölümlerde neye evrileceğini bilmiyoruz. Bir sinema ya da tiyatro oyunu gibi başı ve sonu belli olan bir çalışma olmuyor. Bu nedenle kendime yaklaştırdığım ve uzaklaştırdığım yönlerini, karakterin içinde olduğu dönem açısından bulunduğu vaziyeti anlamaya çalıştım.

'Dilruba' ile çok fazla benzer yönümüz yok aslında... Bu da benim için 'Dilruba'yı anlamaya çalışırken ekstra efor sarf etmemi gerektiren durumlardan biri  oldu. Bu dönemle de ilgili olan bir durum. Çünkü 1930'larda duygular başka türlü yaşanıyordu. İnsani duygular ortak olsa bile o kültürel ve sosyal yapıdan dolayı insanların verdiği tepkiler, duyguyu hissettiklerinde farklılaşabiliyor. 'Dilruba' çok hırslı bir karakter. Bir taraftan da âşık ve yaşadığı dönem içinde kadınların kendilerini sadece bir evlilik üzerinden ortaya koyabildikleri, hayatlarını böyle devam ettirdikleri bir döneme ait bir karakter.

'Dilruba' yaşayan bir karakter olsaydı kendisine neler söylemek isterdiniz? Hangi tavsiyede bulunmak isterdiniz?

Çok zor...  Çünkü 'Dilruba', şu an yaşadığı şartlarda yapabileceği en iyi şeyleri yapıyor. Bir iş edinmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını isterdim ama bu zaten kadınlara her dönem söylediğimiz bir şey, sadece 'Dilruba' özelinde değil.

Damla Sönmez yeni rolünü anlattı