DeFacto, ‘yeni nesil’ franchise modelini tanıttı

DeFacto, Cannes’da gerçekleşen perakende fuarı MAPIC 2023’te yer aldı. İhracat ve yurt dışı operasyonlarının 2023 yılı ciro içerisindeki payının yüzde 34’e ulaşan marka, fuarda yeni nesil franchise modelini tanıtarak, yeni iş birliklerine imza attığını duyurdu.

DeFacto, ‘yeni nesil’ franchise modelini tanıttı

DeFacto, Fransa’nın Cannes şehrinde bu yıl 28’inci kez gerçekleştirilen MAPIC 2023’te yer aldı.

‘Ulaşılabilir Moda’ anlayışıyla 5 kıtada 100 ülkede 500’e yakın mağazası ve online satış kanallarıyla faaliyetlerini sürdüren DeFacto, fuarda Avrupa pazarındaki büyüme hedeflerini ve bunun için geliştirdikleri yeni nesil franchise modelini tanıttı.

YURT DIŞI OPERASYONLARININ 2023 CİROSUNDAKİ PAYI YÜZDE 34’E ULAŞTI

Perakende, emlak, eğlence, gıda ve teknoloji alanında önde gelen uluslararası bir etkinlik olarak düzenlenen MAPIC’in, Türk perakende sektörünün gücünü global arenaya taşıması ve yeni pazar alanları yaratması açısından önem taşıdığını belirten DeFacto Alternatif Satış Kanalları ve İş Geliştirme Genel Müdürü Serdar Ersoy, “DeFacto olarak MAPIC’e 10 yıldır katılım sağlıyoruz ve küresel bir moda markası olma hedefimiz doğrultusunda attığımız adımları fuardaki potansiyel iş ortaklarımız ve yatırımcılar ile paylaşıyoruz. Geçen 20 yıl içerisinde ihracat ve yurt dışı operasyonlarımızı her geçen gün daha fazla genişleterek başarıyla sürdürdük. Bugün, 500'e yakın mağazamızın yanı sıra online pazar yerlerindeki satış kanallarımız ve 15 binden fazla çalışanımız ile 5 kıtada, 100 ülkede faaliyet gösteriyoruz. İhracat ve yurt dışı operasyonlarımızın 2023 yılı ciro içerisindeki payı yüzde 34’e ulaştı. Markamızı önümüzdeki yıllarda da yeni ülkelere taşımak ve ülkemizi yurt dışında temsil etmeye devam etmek istiyoruz. Bu noktada dünya perakende sektörünü bir araya getiren MAPIC’in önemli fırsatlar yarattığına inanıyoruz” diye konuştu.



DeFacto, ‘yeni nesil’ franchise modelini tanıttı


“BÜYÜMEYİ, PAZAR LİDERLİĞİNİ AMAÇ EDİNEN PARTNERLER ARIYOR”

DeFacto’nun yeni nesil franchise modelini de MAPIC 2023’te tanıtan Ersoy, “Bugüne kadar kendi yatırımları ile büyüyen bir şirket olarak yatırım büyüme hızını artırmak üzere franchise ağımızı büyütme kararımız doğrultusunda ciddi yatırımlar yaptık. Bu hamleyi yapmadan önce tüm dünyadaki farklı franchise modellerini inceledik. Marka olarak kendimize özel yeni nesil bir franchise modeli tasarladık. DeFacto’yu sektörden ayrıştıran bu modelin en temel özelliği, bu kanalımızın da diğer kanallarımız gibi kesintisiz ve bütünleşik olması. Ülkelerdeki franchise seçiminde hiçbir konuda eksiklik yaşamamak için 360 derece hizmet vermek üzere iş süreçlerimizi geliştiriyoruz. Mağaza için yer bulunmasından inşaata, ürün seçiminden planlamasına, fiyatlandırmasından operasyonel verimlilik süreçlerine kadar her adımda yer alıyor ve iş ortaklarımızla beraber ilerliyoruz. En önemli detay ise franchise mağazalarımızı da kendi mağazalarımızdan ayrı tutmuyor onları da aynı şekilde yürütüyoruz. Ayrıca yatırımcılarımız ile ülke bazlı ‘Master Franchise’ sözleşmeleri imzalıyor ve DeFacto vizyonuna sahip, büyümeyi, pazar liderliğini amaç edinmiş partnerler arıyoruz. DeFacto’nun tüm perakende bilgisini partnerimiz ile paylaşarak hem operasyon hem planlama hem görsel hem online eğitimler ile destekliyor, yapmış olduğu yatırımın sürdürülebilir bir ticarete dönüşmesini sağlıyoruz” dedi.

DHA