'Dilan Polat yasası' geliyor!

Dilan-Engin Polat, Talu çifti, Seçil Erzan örnekleri çoğaldı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelirinden fazla harcama yapanlar içim "izaha davet" müessesinin kapsamını genişletiyor.

'Dilan Polat yasası' geliyor!

SOSYAL MEDYA VE PONZİ ZENGİNLERİ 

Dilan-Engin Polat, Kıvanç-Beril Talu, Mine Özkan, bankacı Seçil Erzan son dönemde Türkiye gündemine damgasını vuran isimler...

Dilan-Engin Polat çifti, özellikle lüks hayat tarzları ile yaptıkları harcamalarla sosyal medyanın en çok konuştuğu çiftti.

Dilan-Engin Polat, "Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu, futbol ve diğer müsabakalarda bahis ve şans oyunlarının düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlamaları ile sürdürülen soruşturma sonunda tutuklandı, mal varlıklarına el konuldu. 

Ponzi sistemi ile onlarca kişiyi dolandıran Kıvanç-Beril Talu çifti çareyi yurt dışına kaçmakta buldu. Bankacı Seçil Erzan, tutuklandı. 

İsmi geçen bu kişilerin hepsi olaylar patlamadan önce lüks hayat tarzları, harcadıkları yüksek meblağlarla dikkat çekiyordu. 

"İZAHA DAVET" MÜESSİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Tüm bu örneklerin çoğalması üzerine, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı ile 2020'de Vergi Usul Kanunu'nun içine giren "İzaha davet" müessesinin kapsamının genişletilmesine karar verildi. 

VERGİ MÜFETTİŞLERİNE AÇIKLAYACAKLAR 

Şu anda taslak olarak üzerinde çalışılan sistem yasalaştığı takdirde, gelirinden fazla harcama yapan kişilere, bu harcamaları nasıl yaptıklarını anlatmaları için vergi müfettişlerine "izaha davet" edilecek. 

HİÇ GELİR GÖSTERMEDEN İHTİŞAMLI HAYAT SÜRENLER

Sadece bir maaşları ile villalarda oturanlar, hiç gelir göstermeden ihtişamlı hayatlar sürenler, hatta hatta dışarda muayenesi olup da "bıçak parası" altında açıktan para alan, bu parayı da gelir göstermeyen doktorlara bile eğer gelirleri ile harcamaları arasında fark varsa bunu "izah" etmeleri istenecek. 

İZAH EDEMEYENE VERGİ 

Bunu "izah" etmeyenlerin/edemeyenlerin, gelirlerinden fazla olarak yaptıkları harcamalar vergilendirilecek. 

Bu yöntemle amaç, hem olaylar kriminal bir boyuta ulaşmadan "vergileştirme" yapılarak Hazine'ye gelir elde etmek, hem de yasa dışı yöntemlerle elde edilen gelirlerin önünü kesmek olacak.   

Toygun ATİLLA / patronlardünyası

https://www.patronlardunyasi.com/haber/dilan-engin-polat-talu-cifti-secil-erzan-ornekleri-cogaldi-hazine-ve-maliye-bakanligi-gelirinden-fazla-harcama-yapanlar-icim-izaha-davet-muessesinin-kapsamini-genisletiyor-/300632