Dizi setinde bilinmeyen kriz ortaya çıktı!

“Leyla ile Mecnun” 10 yıl sonra dijital için yeniden çekilmiş, fenomen dizinin yeni bölümleri büyük ilgi görünce de geçen günlerde 2. sezon çekimleri başlamıştı.

Dizi setinde bilinmeyen kriz ortaya çıktı!

Ancak tüm eski kadronun yeniden bir araya geldiği dizide bir ayrıntı seyircinin gözünden kaçmadı. Dizinin Erdal Bakkal’ı Cengiz Bozkurt ile İskender’i Ahmet Mümtaz Taylan’ın beraber hiç sahnesi yoktu.

Bu durumun iki oyuncunun küs olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Üstelik bu küslük kamera arkası çalışanlarından aldığım bilgiye göre yaklaşık 9 yıl öncesine, yani dizinin TRT’de yayınlandığı günlere kadar dayanıyor.

Set çalışanlarına karşı sürekli kaba tutumlar içinde olduğu ve mobbing yaptığı öne sürülen Ahmet Mümtaz Taylan’la yardımcı yönetmenin kavgasının bardağı taşıran son damla olduğu belirtildi.

Set çalışanlarından aldığım bilgiye göre Leyla ile Mecnun'un dağ başında çekilen bir sahnesinde yardımcı yönetmen, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sürekli bağırmasına ve hakaretlerine dayanamayıp "Yeter, artık senin bağırmalarına, aşağılamalarına katlanamıyorum, evli barklı adamım ben" deyip çekim ortasında ekibiyle beraber işi bıraktı ve yine aynı sezonda set amiri birkaç kez “Ekibime küfretme” diyerek Taylan’ın üzerine yürüdü ve yumruklaşma son anda önlendi.

Cengiz Bozkurt yaşanan tüm bu olayların ardından “Adam güle oynaya çekeceğimiz dizinin her gününü bize zehir etti, ben bu adamla hiçbir yerde sete çıkmam” diyerek Taylan’ın olduğu setlerde çalışmayacağını duyurdu.

Üstelik Netflix Türkiye’ye ilk giriş yaptığı dönem yerli projelerine ‘Leyla ile Mecnun’ ile başlamak istediği, tüm ekibin bu teklifi kabul etmesine rağmen Cengiz Bozkurt “Hayır” dediği için dizinin çekilemediği öğrenildi.

Bu nedenle dizi, Acun Ilıcalı, dijital için TRT’den haklarını alanına kadar askıda kaldı.

Ilıcalı’nın hakları almasının ardından da Cengiz Bozkurt’un başlarda ikna olmadığı ama daha sonra yakın arkadaşları Ali Atay, Serkan Keskin ile Onur Ünlü’yü kıramadığı ve sette Ahmet Mümtaz Taylan’la bir araya gelinmemesi şartıyla dizide rol almayı kabul ettiği ortaya çıktı.

Birsen ALTUNTAŞ / TV100