Dünyayı sarsan skandal saldırı! Avrupa basınında yankı buldu

Avrupa basını, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısını manşetlere taşıdı. Gazeteler, olayı 'Dünyayı sarsan skandal saldırı', 'Kulüp başkanı hakemi dövdü', 'Yaralanan hakem, sahadan polis tarafından çıkarıldı' başlıklarıyla okuyucularına aktardı.

Dünyayı sarsan skandal saldırı! Avrupa basınında yankı buldu

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre Ankaragücü ile Rizespor arasında Ankara'da oynanan lig maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e saldırısı, Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Avrupa basını, olayı 'Son dakika' olarak okuyucularına duyurdu. Almanya, İsviçre, İspanya, İtalya ve Avusturya'da da olayla ilgili haberler 'Acil' uyarısıyla öne çıkarıldı.

"SALDIRI KORUNMAMALI"

Avrupa'daki gazeteler ve internet siteleri, olayı "Türkiye’de akılalmaz, iğrenç olay', 'Kulüp başkanı, hakemi dövüp yere düşürdü', 'Berabere biten maçtan sonra Ankaragücü Başkanı hakeme saldırdı', 'Maçtan sonra hakeme, dünyayı sarsan şiddet ve saldırı', 'Türkiye’de skandal, hakeme yumruklu saldırı' manşetleriyle duyurdu. Haberlere on binlerce kişi yorum yaptı.

Öte yandan, Faruk Koca'nın eski AKP milletvekili olmasının 'ona bir koruma sağlamaması' gerektiği belirtilirken, saldırganların en ağır cezayı alması gerektiği de vurgulandı.

"SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ HER YERDE"

Haberlerde olayın görüntülerine, saldırı fotoğraflarına da yer veriliyor. Alman Bild Gazetesi, olayı "Kulüp başkanı hakemi dövdü" manşetiyle okuyucularına duyurdu ve haberinde saldırıya tepkilere yer verdi. Bild, ayrıca hakem Halil Umut Meler'in Şampiyonlar Ligi maçları yöneten bir hakem olduğunu belirtti.

Spor medyası, bu olayın Avrupa’da da büyük yankıları olacağını belirttiği haberlerde, hakemin tedavi altına alındığını ve polis korumasında sahadan çıkarılıp hastaneye götürüldüğünü vurguladı.