Ece Ronay adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

Eski eşine ait iş yerinin kurşunlanması olayına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan Ece Ronay, 'Mala zarar verme' suçundan adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Ece Ronay adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre Ece Ronay’ın eski eşine ait iş yerinin kurşunlanması olayına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak', 'Tehdit', 'Kasten yaralama', '6136 sayılı kanuna muhalefet', 'Mala zarar verme' ve 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında Ece Ronay’ın da olduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen ve aralarında Ece Ronay’ın da olduğunu 5 şüpheli Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’na götürülürken, 18 yaşından küçük diğer şüpheli Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu’na götürüldü.

Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan Ece Ronay, 'Mala zarar verme' ve B.E. ise 'Silahla tehdit' suçundan adli kontrol talebiyle, M.S.A., S.G. ve U.E. ise 'Silahla tehdit', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Öte yandan 18 yaşından küçük şüphelinin ise işlemleri devam ediyor.