Elektrikli kaykay şirketi Martı kullanıcı verilerini kaptırdı

Martı kişisel verileri kaptırdı. Elektrikli kaykay şirketi Martı, kredi kartı, ehliyet, TC ve telefon numaraları gibi kullanıcı bilgilerinin ‘başkalarının eline geçtiğini' bildirdi.

Elektrikli kaykay şirketi Martı kullanıcı verilerini kaptırdı

Akşam Gazetesi'nin haberine göre elektrikli kaykay şirketi Martı, kredi kartı, ehliyet, TC ve telefon numaraları gibi kullanıcı bilgilerinin başkalarının eline geçtiğini' bildirdi. Martı İleri Teknoloji A.Ş.'nin yasa gereği Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na bildirdiği veri ihlali, KVKK tarafından 'Veri İhlali Bildirimi' başlığıyla duyuruldu.

NASIL OLDUĞU AÇIKLANMADI

Duyuruda, Martı İleri Teknoloji A.Ş'nin Kurum'a 'veri ihlali bildirimi'nde bulunduğu belirtilerek, şu ayrıntılara yer verildi:

"Veri sorumlusu sistemlerine yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle veri ihlali gerçekleşmiştir. Veri ihlali, yetkisiz erişen kişi/kişiler tarafından iletilen e-posta üzerine 27.02.2022 tarihinde tespit edilmiştir. İhlalden etkilenen ilgili kişiler ve sayıları belirlenememiştir. İhlalden etkilenen kişisel veri kategorileri de henüz belirlenememiştir. İhlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmalar devam etmektedir."

Veri ihlalinin e-posta ile bildirilmiş olması, fidye amaçlı bir girişim ihtimalini akla getirdi.

KREDİ KARTI BİLGİLERİ DE VAR

Şirketin araçlarını kullanan kişiler isim, soy isim, telefon, kredi kartı, ehliyet ve TC kimlik numarası gibi bilgilerini şirketle paylaşmış oluyorlar.

Özellikle büyük şehirlerde yaygınlaşan elektrikli kaykay şirketi Martı, girişimcileri Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem'in tarafından 2017 yılında kurulmuştu. Şirketin milyonlarca kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.