Emre Kaya iddiasını ortaya koydu

Müzisyen Emre Kaya, "Üç yaşından beri müzik hayatım var, sonradan bu mesleğe başlayanlardan değil de bu iş için doğanlardanım" dedi.

Emre Kaya iddiasını ortaya koydu

'Yüzüme Söyle' albümüyle sevenlerinin karşısındasın. Nasıl tepkiler aldın?

Uzun zamandır çıkarmayı istediğim şarkıları bir albümde topladım. 1-2 yıllık süreçte hazırladığım albümde, şarkılardan birini 2 yıl önce bir tanesini 3 yıl önce yapmıştım. Bir tanesini 8 ay önce yaptım. Karma bir albüm oldu. Keyifli bir dönem geçiriyorum.

Emre Kaya iddiasını ortaya koydu

Senin için özel anlamı olan bir şarkı var mı?

Bundan önceki şarkılarımda da olduğu gibi hepsi yaşanmışlık üzerine yapılan şarkılar, hepsinin yeri farklı.


Emre Kaya iddiasını ortaya koydu - Resim : 2

Birbirinden farklı 7 şarkı var. Bu riskli bir şey genelde albümlerin sound'u hep aynı tarz olur ama sen bunu yapmadın. Neden?

Üç yaşında başlayan bir müzik hayatım var, sonradan bu mesleğe başlayanlardan değil de bu iş için doğanlardanım. Bu zamana kadar birçok farklı müzik tarzlarıyla ilgilendim fakat insanlar beni pop müzikle tanıyor. Bu albümle birçok tarzda varlığımı göstermek istedim. Artık insanlar birçok tarz dinleyip hepsini kendi özel müzik zevkiymiş gibi benimsiyor. Bu durumda ayakta kalıp bu işi yıllarca yapabilmemiz için birçok yere dokunabilmeli ve başka müzik tarzlarıyla da insanların karşısına çıkmamız gerektiği kanaatindeyim. Bu nedenle albümün içinde başka başka tarzlarda şarkılar sunuyorum.


Emre Kaya iddiasını ortaya koydu - Resim : 3

Hep bir çizgin oldu, hem bu sektörün içinde hem dışındasın. Özel hayatın yerine hep müzisyen kimliğin ön plana çıktı. Bunu nasıl başardın?

Kimse bilmez fakat belki de hayatı en renkli insanlardan birisiyim. Bu renkliliği insanlara fark ettirip, en iyi yaptığım işin müziğin önüne geçmesini hiç istemedim. Zaten özel hayat ortada olmadığı zaman daha rahat bir hareket alanı ortaya çıkıyor, ben hayatımdan çok mutluyum.


Emre Kaya iddiasını ortaya koydu - Resim : 4

Bu piyasanın da bazı kuralları var, insanlar gündeme gelmek için birçok şey yapıyorlar. Sence magazin illa ki olmalı mı?

Bence şov dünyasının en büyük kuralı işini iyi yapmak. İşini iyi yaptığın sürece var oluş hep sürecektir. Bu durum bende hep böyle oldu, hiç magazine bulaşmadım. Fakat Türkiye'deki en çok konser yapan ilk 5 kişiden birisiyim.


Emre Kaya iddiasını ortaya koydu - Resim : 5

Eski eşin, yıllardır menejerin bu zor olmuyor mu?

Bence örnek bir ilişkimiz var. Emre Kaya markasını beraber yarattık, boşandıktan sonra onun işine son vermek benim insanlığıma yakışmazdı. Zaten beni o kadar iyi tanıyor ve o kadar zeki bir kadın ki, onu her konuda desteklemekten keyif alıyorum. Böyle yakın bir arkadaş bulmuşken neden bırakayım.


Emre Kaya iddiasını ortaya koydu - Resim : 6

Günümüzde neden eskisi kadar kalıcı şarkılar çıkmıyor?

Bunun nedeni tüm dünyanın günü kurtma kafasında olması. Halbu ki insan denilen canlının arkadaşlık, aşk ilişkilerinin samimiyetten çok menfaat üstüne kurulma dönemine girmesi; yaşantımızda her şeye olduğu gibi müziğe de yansıdı. Artık gerçeklik hissettiren sözler, melodiler çıkmıyor. Besteciler de kalıcı duygu barındıran şarkılar yerine anlık günü kurtaran bugün var fakat üç gün sonra olmayan şarkılar üretiyor.


Emre Kaya iddiasını ortaya koydu - Resim : 7