En büyük kupa Anadolu Efes'in!

Samsun'da oynanan 31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Türkiye Kupası'nın sahibi Anadolu Efes, geçen sezonun şampiyonu Pınar Kaşıryaka'yı son saniyede devirdi. Efes böylece bu kupayı 10'uncu kez müzesine götürdü.

Kupa Anadolu Efes'in oldu!
Takvim'de yer alan habere göre 31.Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda zafer Anadolu Efes'in oldu.

Samsun'da Yaşar Doğu Spor Salonu'nda baştan sona büyük bir çekişme içersinde oynanan karşılaşmayı 76-74 kazanan Anadolu Efes böylece bu kupayı 10. kez müzesine götü rmeyi başardı.

Karşılaşmaya fırtına gibi bir başlangıç yapan İstanbul ekibi ilk dakikalarda güçlü rakibine karşı 15-0 üstünlük yakaladı. Anadolu Efes rakibi karşısında ilk periyodu 26-12 önde kapattı.

DUNSTON İŞİ BİTİRDİ

2. periyotta Karşıyaka toparlansa da Anadolu Efes devreyi 37-30 önde bitirdi. 3. periyot 54-52 Efes'in üstünlüğüyle geçildi. Son 8 saniyeye iki ekip 74-74'lük beraberlikle girdi. Dunston'ın son saniye basketiyle Anadolu Efes maçı 76-74 kazanarak en büyük kupayı müzesine götürdü.

EFES'E KUPAYI KILIÇ VERDİ

Efes 4 yıl aradan sonra kupayı kazanmayı başardı. Efes'e kupayı Bakan Akif Çağatay Kılıç verdi.

Anadolu Efes'te Birkan 18 sayı, Karşıyaka'da Carter 26 sayıyla en skorer isim oldu.

IVKOVİC: 'ÖZGÜVEN VERECEK'

Anadolu Efes Antrenörü Dusan Ivkovic, Karşıyaka galibiyeti ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yeni sezon öncesi kendilerine özgüven vereceğini söyledi. Sırp coach, "Maça çok iyi başladık ama sonra hücumda bocaladık. Bu iniş çıkışlar normal çünkü yeni bir takımız. Zamanla çok daha iyi olacağız" dedi.
Konular Spor Haberleri