Faruk Fatih Özer Arnavutluk'ta mahkemeye çıktı!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kripto para borsası Thodex'in sahibi kırmızı bülten ile aranan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı. Özer, bugün öğlen saatlerinde Arnavutluk'ta mahkeme karşısına çıktı. Mahkemenin vereceği karara göre iade işlemleri başlanacağı öğrenildi...

Faruk Fatih Özer Arnavutluk'ta mahkemeye çıktı!

Sabah Gazetesi'nden Ömer Çetin'in haberine göre Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz günlerde Arnavutluk'ta enselenmişti.

Özer'in bugün hakim karşısına çıkacağı bildirildi. Türkiye'nin konuştuğu vurgunun hikayesi ise şöyleydi: İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Nisan 2021 günü Thodex vurgununa ilişkin re'sen soruşturma başlatmıştı. Çünkü Faruk Fatih Özer liderliğinde kurulan ve merkezi İstanbul Kadıköy'de bulunan Thodex kripto para borsasına ait hesapları bulunan kullanıcılar hesaplarına girememiş daha sonra bloke edildiğini öğrenmişti.

"Sistemde bakım çalışması var" açıklamasıyla müşteriler oyalanırken soruşturmadan 2 gün önce Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'a kaçtığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı ve soruşturma uluslararası boyuta uzandı.

Öyle ki sadece firarı nedeniyle değil, Özer'in firarından önce dünyaca ünlü kripto para borsası Binance'e para aktardığı belirlendi.

Soruşturmayı titizlikle yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yurtdışı borsası ile de yazışmalar yaparak Thodex kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 10 şüphelinin farklı miktar ve farklı cinslerde kripto paralarının bu sistemde bulunduğunun tespiti üzerine paralara el koyma talep etti.

Uluslararası kripto para borsası Binance şüphelilerin hesabına bloke koydu.

Çok yönlü yürüyen soruşturma kapsamında 82 şüpheli belirlendi. Süreç içinde aralarında Faruk fatih Özer'in ağabeyi Güven ve kardeşi Serap Özer'in de bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. 21 şüpheli hakkında dava açıldı.

İddianamede 2 bin 27 mağdur yer alırken, Faruk Fatih Özer hakkında "örgüt kurma ve yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 40 bin 540 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Özer'in yokluğunda dava İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

2 celsenin geride kaldığı dava kapsamında Faruk Fatih Özer'in babası Zülküf Özer'in bazı mağdurların zararını gidermesiyle şikayetinden vazgeçtiği bilinirken birçok mağdur ise şikayetinin devam ettiğini söyledi.

Thodex dolandırıclığında bir sonraki duruşma 23 Eylül tarihinde görülecek.