Fatih Altaylı'dan dikkat çeken 'CHP adayı' yazısı!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Muhtar Kent ve Özgür Demirtaş isimleri için "palavra" ifadesi kullandı.

Fatih Altaylı'dan dikkat çeken 'CHP adayı' yazısı!

Yellen yellen ipe diz

Gece yatan aklı evveller, sabah CHP’ye yeni bir Cumhurbaşkanı adayı bulmuş olarak uyanıyorlar.

İster iktidar yanlısı olsun, ister muhalefet, bu “Bir tarafından Cumhurbaşkanı adayı uydurma” sevdasına kapılmış görünüyor.

Anladığım kadarı ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bu durumla kafa buluyor.

Ve galiba İyi Parti Genel Başkanı Akşener de bu eğlenceye yandan isim üfürerek ve "Rabbi yesir"li gazlar vererek katılıyor.

Kıçından uyduranlara göre CHP’nin dünkü gizli Cumhurbaşkanı adayları iki kişiydi.

Bundan biri sosyal medyanın popüler ekonomisti Prof. Özgür Demirtaş idi, diğeri ise uluslararası gururumuz Coca Cola’nın eski CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent.

Yazanların rüyaları o kadar derin ve katmanlı ki, Inception filmi bile bunların yanında çocuk filmi gibi kalır.

Türkiye’nin son yıllardaki modasına uymuşlar ve “Palavra ne kadar detaylı ve büyük olursa o kadar inandırıcı olur” mottosundan yola çıkarak her iki adayın da gizli görüşmeler yaptığını, Kemal Bey ile anlaştıklarını net bir şekilde belirtmişler.

Prof. Özgür Demirtaş dün fazlaca saldırgan ithamlara sosyal medya hesabından yanıt verirken, adaylığı ile ilgili palavraları da yanıtladı ve adaylığı ile ilgili bir görüşme yapmasının söz konusu olmadığını, böyle bir teklifin dahi gelmediğini, bunların külliyen uydurma olduğunu zaten açıkladı.

Hal böyle olurca elde kala kala Muhtar Kent kaldı.

Emekliliğin tadını yaz boyunca inmediği teknesinde kah Türkiye, kah Yunanistan, kah Hırvatistan kıyılarında çıkaran Sevgili Muhtar Kent’ın kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia eden kişinin bu satırları ile ilgili olarak kullandığı kelimeyi burada kullanmak istemem.

Ancak Kent bu iddia için kullandığı ifadeyi “Zeka sahibi birinin ortaya atmayacağı bir iddia” şeklinde kibarca aktarabilirim.

Kent, Türkiye söz konusu olunca iktidarla da, muhalefetle de görüşüyor, elinden gelen her türlü yardımı, desteği Türkiye için veriyor. Fahri büyükelçi gibi çalışıyor, talep edilince Cumhurbaşkanı Erdoğan için ABD’de randevular ayarlıyor, iş dünyası ile buluşturuyor ama o kadar.

Siyasete asla bulaşmıyor.

Zaten ne böyle bir teklif var kendisine ne de onun böyle bir isteği.

Yani anlayacağınız ne Özgür Demirtaş’ın ne de Muhtar Kent’in Millet İttifakı adına Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları doğru.

İkisi de büyük palavra.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ