Fatih Altaylı'dan 'Peker kardeşler' yazısı

Sedat Peker 1993'te evinin önünde bombalı saldırı ile ölen Uğur Mumcu ve 1996 Lefkoşa'da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetlerine ilişkin olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i işaret etmişti.

Fatih Altaylı'dan 'Peker kardeşler' yazısı

Sedat Peker, Kıbrıs’ta çeyrek asır önce işlenen bir cinayet ile ilgili olarak Korkut Eken’i işaret ederek “Bir gazeteciyi öldürmek için benden tetikçi istediler. Ben de kardeşimi verdim. Birlikte Kıbrıs'a gittiler ama o kişiyi başkası öldürdü” dedi.

Daha sonra o sırada Kıbrıs’ta albay rütbesiyle görev yapan Mendi general “Evet geldiler, onlara bir Toros tahsis ettim ama konu PKK ile ilgili idi” dedi.

Son olarak da Korkut Eken konuştu ve “Ben o sırada Özel harekat timlerini eğitiyordum. Hasan Kundakçı Paşa Kıbrıs’ta PKK faaliyeti olduğunu söyledi. Ben de bu durumu incelemek ve önlem almak üzere gittim. Giderken yanıma Atilla Peker’i de aldığım doğru ama gazeteciyi tanımam. Adını bile duymamıştım” dedi.

Korkut Eken’in doğru söylediğini farz etsek bile anlamadığım bir şey var.

Devletin görevlisi, bir komutanın daveti ile Kıbrıs’a giderken niye yanında Atilla Peker diye devlet görevlisi olmayan birini götürür.

Eğittiği özel harekatçılardan biriyle değil de, niye Atilla Peker’le gider?

Niye!

O tarihte Peker kardeşlerin bilmediğimiz bir devlet görevi mi vardı!

FATİH ALTAYLI'NIN HABERTÜRK'TEKİ YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ