Finlandiya Başbakanı uyuşturucu testi yaptırdı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, bir partide içki içtiği ve dans ettiği sırada çekilmiş videoların basına sızdırılmasının ardından muhalefetin çağrısına yanıt vererek uyuşturucu testi yaptırdı.

Finlandiya Başbakanı uyuşturucu testi yaptırdı

MedyaRadar'da yer alan habere göre Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, bir partide içki içtiği ve dans ettiği sırada çekilmiş videoların basına sızdırılmasının ardından muhalefetin çağrısına yanıt vererek uyuşturucu testi yaptırdı. 

 

36 yaşındaki Marin, cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamalarda uyuşturucu testinin sonuçlarının bir hafta içinde belli olacağını ifade etti. "Ergenlik yıllarında bile" asla uyuşturucu kullanmadığını söyleyen Marin, "yasal koruma ve şüpheleri yok etmek" için test yaptırma kararı aldığını belirtti. 

6 Ağustos'ta çekildiği belirtilen görüntülerde Marin'in katıldığı partide Finlandiyalı televizyon ve radyo programcıları, influencerler ve bir şarkıcı olduğu belirtiliyordu. Marin, bu tarihten önce planlı bir tatili iptal edip hafta sonu 'görev başında' olacağını bildirmişti. 

Muhalifler, dans görüntülerinin sızmasının ardından Marin'in uyuşturucu testi yaptırması için çağrılarda bulunuyordu. Fin medyası, videoda bir kişi tarafından "un çetesi" denildiğini, bunun uyuşturucular için kullanılan bir ifade olduğunu belirtmişti. Ancak videoda bu ifadenin kullanıldığına dair fikir birliği bulunmuyor.

Marin, gece boyunca partideki kimsenin uyuşturucu tüketmediğini ve görüntülerde de uyuşturucu kullanımına dair bir şey görmediğini vurguladı.

"ERTESİ GÜN NORMAL HİSSEDEREK UYANDIM"

Kendisine bir gazeteci "Güvenlik seviyesinin yükseltildiği bir dönemde önemli kararlar verecek durumda mıydınız?" diye sorunca Finlandiya lideri, "Fonksiyon gösterme yeteneğim iyiydi. Ayrılıp iş yapabilirdim" dedi. 

Bahsi geçen geceki alkol kullanımını "hafif" diye nitelendirirken, "Normal şekilde restorandan arabama yürüdüm ve eve gittim. Ertesi gün normal hissederek uyandım" diye konuştu.

"GİZLEYECEK BİR ŞEYİM YOK"

Marin, ulusal güvenlik tehdidi durumunda kendisine nerede olursa olsun telefondan ulaşılabileceğini ifade etti.

Marin perşembe günü yaptığı açıklamada da, "Saklayacak veya gizleyecek bir şeyim yok. Şu ana kadar olduğu insan olmaya devam etme konusunda kararlıyım. Boş zamanımı arkadaşlarımla geçiriyorum. Bunun benim yaşımda birçok insan için geçerli olduğundan eminim" dedi.