Fransa'da Corona'yı umursamadan partilediler

Corona virüsün ikinci dalgasının yaşandığı Fransa’da Rennes kentinin yakınlarındaki Lieuron’da yılbaşında salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülke çapında uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen 2,500 kişinin katıldığı bir partinin düzenlendiği ortaya çıktı.

Fransa'da Corona'yı umursamadan partilediler

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre yılbaşı arifesi olan Perşembe günü bir depoda başlayan ve 3 gün sürmesi planlanan parti nedeniyle Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in bir kriz toplantısı düzenlediği ve olay yerinden araçların çıkış yapabileceği tüm yolların kapatılması emrini verdiği bildirildi.

Dün baskın düzenleyerek partiyi sonlandıran polisle etkinliğe katılanlar arasında arbede yaşandığı bu sırada katılımcıların polise nesneler fırlatıp bir aracı ateşe verdiği belirtildi. Çıkan arbedede en az 3 polis yaralanırken, mekandaki kamyon, ses ekipmanı ve jeneratörlere el konulduğu, olayla ilgili ise soruşturma açıldığı ifade edildi.

Ayrıca, yabancı uyrukluların da olduğu partiye katılan 1,200’den fazla kişiye sokağa çıkma yasağına uyulmaması, maske takılmaması ve yasadışı bir toplantı gerçekleştirilmesi nedeniyle para cezası verildi.

Öte yandan, pandemi başladığından beri 2,6 milyondan fazla koronavirüs vakası ve 64,892 ölüm kaydeden Fransa’da partileri dağıtmak ve 20.00-06.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma yasağını uygulamak amacıyla ülke genelinde 100 binden fazla polisin görevlendirildiği bildirildi.