Futbolda şike davasında Aziz Yıldırım beraat etti

Futbolda şike davasında Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım beraat etti.

Futbolda şike davasında Aziz Yıldırım beraat etti

Sabah Gazetesi'nden Fatih Ulaş ve Atakan Irmak'ın haberine göre Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin usûl eksikliği nedeniyle 3 Ocak'ta bozduğu dava, 16 Temmuz'da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanmıştı.

Futbolda şike davasında Aziz Yıldırım beraat etti

Yapılan duruşmada Ali Günay başkanlığındaki mahkeme heyeti, davayı karara bağladı. Yargıtay'ın bozma kararı doğrultusunda 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki FETÖ'nün "şike kumpası" dosyasını inceleyen 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Aziz Yıldırım ve Alaattin Yıldırım'ın da bulunduğu 25 kişinin şike ve teşvik eylemlerinden beraatına karar verdi. Kararı değerlendiren Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, "9 yılı aşkın sürede Fetullahçı Terör Örgütü'nün Fenerbahçe'ye yaptığı bu tuzağın, kumpasın, haksız fiillerin ortaya çıkması, savcımızın mütalaasında da açık ve net bir şekilde her iki dosyaya da girdi. Bu son derece mutlu edici bir sonuç" dedi.

Şu an FETÖ firarisi olan, dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla 3 Temmuz 2011'de futbolda şike iddialarıyla ilgili operasyonlara başlanmış, Aziz Yıldırım ile birlikte futbolda tanınmış çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.