Gribe karşı savunma sistemini güçlendirin

Özel​ Egepol Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşe Yar, havaların soğuduğu ve nem miktarının düştüğü sonbahar ve kış aylarında görülme sıklığı artan gribal enfeksiyonların özellikle çocukları olumsuz etkilediğini söyledi.

Gribe karşı savunma sistemini güçlendirin

Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre yapılan çalışmalarda hastalık esnasında yoğun alınacak C vitamininin, süreci etkilemediğini dile getiren Yar, düzenli ve dengeli beslenmeyle sağlanan sağlam bir savunma sisteminin, çocukları dirençli kılacağını vurguladı.

Bulaşmayı engellemede en etkili yolun çocuklara el yıkama alışkanlığının kazandırılması olduğunu hatırlatan Dr. Yar, "Bu enfeksiyonlar viral kaynaklı olduğundan antibiyotik tedavisi hastalık sürecini etkilemez. Gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılmalıdır. Gribal enfeksiyon tedavisinde ise hekim önerisiyle bazı durumlarda antiviral tedavi başlanabilir. Öncelikle yatak istirahati, sıvı alımının artırılması, ağrı kesici, ateş düşürücü şuruplar, burun pasajının açık tutulup solunumu rahatlatmak amacıyla, serum fizyolojik içeren ilaçlar kullanılabilir" diye konuştu.