Gwyneth Paltrow’un şirketine 5 milyon dolarlık tazminat davası

Dünyaca ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow’a ait olan Goop isimli markadan aldığı mum alev alıp patladı. Colby Watson isimli tüketici, oyuncunun markasına 5 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Gwyneth Paltrow’un şirketine 5 milyon dolarlık tazminat davası

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre oyuncu, sağlık ve yaşam tarzı odaklı şirketi Goop'ta sattığı mumun patlaması ve alev alması üzerine açılan tazminat davası ile uğraşacak.

Teksas'ta yaşayan Colby Watson, Ocak ayında Goop web sitesinden satın aldığı mumun aniden alevler içinde kaldığını iddia ederek, sağlık odaklı markaya karşı dava açtı. Yasal belgelerde Watson'ın, mumu koyduğu komodinin üzerine siyah bir yanık halkası kalırken, kavanozun da artık kömürleşmiş ve siyah olduğunu belirtildi.

Watson, mumun yanarken düz bir yüzeye yerleştirildiğini ve üzerinde veya yakınında herhangi bir nesne bulunmadığını ifade etti.

Watson, mumun bir seferde, iki saatten fazla yakılmaması gerektiğine dair bir uyarı olduğunu kabul ederken, bu uyarının yetersiz olduğu konusunda ısrar ederek mumların uzun süre yanık kalmalarına izin verilirse ne olacağıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını söyleyip 5 milyon doları aşan tazminat talep etti.

Gwyneth Paltrow’un şirketine 5 milyon dolarlık tazminat davası

İLK DEFA YAŞANMADI

Goop, bu sorunu ilk defa yaşamıyor. Jody Thompson da yaşadığı sorunu anlatıp görüntüler paylaştı. The Sun'a konuşan Thompson; “Mum patladı ve büyük alevler yaydı. Hiç böyle bir şey görmedim. Her şey alev alev yanıyordu ve dokunulamayacak kadar sıcaktı” dedi.

Watson, bu olaya atıfta bulunarak Goop’u, Ocak ayından böyle bir sorun yaşandığı halde müşterilerin uyarılmaması ile ilgili de suçluyor.

Gwyneth Paltrow, kokulu mumunu Ocak 2020’de piyasaya sürmüştü.