Hablemitoğlu davasında tutuklu sanık kalmadı

Mahkeme, tutuklu sanıkların “mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle” tahliyesine karar verdi. Böylece dosyada tutuklu sanık da kalmamış oldu.

Hablemitoğlu davasında tutuklu sanık kalmadı

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada, eski ÖKK MAK Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş, tetikçi olmakla suçlanan eski Özel Kuvvetçi Tarkan Mumcuoğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilişini bizzat duyurduğu Nuri Gökhan Bozkır ve Fikret Emek’in de aralarında bulunduğu 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

10 SANIK YARGILANIYORDU

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin aralarında eski Özel Kuvvetçiler Levent Göktaş, Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır ile eski MİT’çi Enver Altaylı ve Fethullah Gülen ile Mustafa Özcan’ın da bulunduğu 10 kişi hakkında dava açılmıştı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Göktaş, Mumcuoğlu, Bozkır, Emek, Köstem ve Altaylı’nın “mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle” tahliyesine karar verdi. Böylece dosyada tutuklu sanık da kalmamış oldu. Tahliye edilen sanıklardan Bozkır, Ukrayna’dayken itiraflarıyla gündeme gelmiş, Bozkır’ın Türkiye’ye getirilmesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bizzat duyurmuştu.

"ABDULLAH GÜL TANIK OLARAK DİNLENSİN"

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, davayı tanıklar davası haline getirmenin doğru olmadığını, ancak televizyonlarda, “Katili biliyorum. Devlet sorsun, açıklarım.” diyenler olduğunu belirterek, Abdullah Gül ve diğer bazı isimlerin tanık olarak dinlenmesini istedi. Barkın’ın bu talebini sanık avukatları da destekledi.

İLK CAN ÖZÇELİK YAZDI

Abdullah Gül'ün, Hablemitoğlu ile görüştüğünü Türkiye'ye ilk duyuran Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik olmuştu. Özçelik'in 'FETÖ Borsası' kitabında geçen bilgilerle ilgili söyledikleri şöyle:

"Necip Hablemitoğlu, Fethullahçıların bir terör örgütü olduğunu Türkiye’ye anlatan isimlerden biridir.

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, Necip Hablemitoğlu’nun Abdullah Gül ile görüştüğünü söyledikten sonra ben de bu görüşmede yer alan iki isime ulaşarak neler konuşulduğunu sordum. Kitapta ayrıntılı bir şekilde anlattım. O görüşmede Necip Hablemitoğlu Abdullah Gül’e Fethullahçı örgütle ilgili bir kitap yazdığını ve bu yapının ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu anlatıyor. Kitabı okuyanlar Hablemitoğlu’na ilişkin ilginç bir bilgiyi de öğrenecek."

Odatv.com