Hafızasını kaybeden padişah!

Milliyet'te çıkan habere göre Halit Ergenç hafızasını kaybeden ve iki kadın arasında kalan bir adamı oynayacakmış.

Bölüm başı 120 bin TL’ye anlaşmış yazılanlar doğru ise. Cansu Dere ve Bergüzar Korel'in de Ergenç'i paylaşamayan iki kadını oynayacaklarmış.

Ergenç'in dizi kariyerinde şimdiye kadar oynadıkları malum Aliye'de kötü, gaddar adam, Binbir Gece’de ise çocuğunun tedavi parasını vermek için kadından ilişki talep eden bir alçak patronu oynamıştı. Herhalde kadın izleyiciler kadınlarla mazo-sado ilişki kuran bu karakterleri çok sevdiler!

En son Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem, Mahidevran arası ve daha sonra daima zuhur eden öteki kadınlarla Hürrem arasında  gidip gelen ve nerede ise diziyi 'Boynuzlu Hürrem'e çeviren Muhteşem Yüzyıl kurgularında (Cihan Padişahı koskoca Kanuni Sultan Süleyman'ı ne hale getirmiştiniz) Ergenç iki kadın arası jönümüz olarak zihinlere oturdu...

Yeni projede senaryonun fikir babası olarak Halit Ergenç sunuluyor, bir arkadaşımın uyarısıyla, internette biraz araştırdım, bu fikirin babası olarak roman yazarı Ludlum’u buldum, The Bourne Identity adlı romanı aynı zamanda filme de çekilmiş. Halit Ergenç'de, bazı bestekar bozontuları gibi Mısır''ın önemli bestekarların şarkılarından araklama beste yaptığı gibi bir duruma düşmüş!.. Hani fikri babalık davası filan açılmasın da!

Mamafi ben Amerikan sineması ile bizim TV yapımcıları arasında yüzyılın gizli bir paktı olduğuna inanmaya başladım, bizim filimlerin konularını alıp istediğiniz gibi dizi yapabilirsiniz  diye bir  antlaşma  var herhalde .

Fakat işin ilginç yanı bu roman, filimden ilham alan Kara Kutu dizisi daha yeni yapılmış ve ömrü ancak 7 bölüm olmuştu.

Adamın hafıza gene gidiktir, iki kadın arasında gider gelir, bir yandan kimliğini arar.

Derin devlet, ajan meselesi artık yemediğinden anlaşılan iki kadın arasında kalan hafızası kayıp adama yeni bir meslek ve hafıza kaybıyla ilgili gerekçe bulacaklar.

Akıl vermek ne haddimize ama Hafızası kayıp bir Padişah olsa haremde hangi kadındı son evlendiğim diye arayıp bir yandan o sarayda ne yaptığını sorgulasa daha da ilginç olmaz mı hem aradan tarihte çıkmış olur (Mesala: Edep yerlerine İnci dizen Deli İbrahim gibi)

Hayırlısı Olsun.

Lakin  tutmayan konuları tekrar yapma inadı da anlaşılır gibi değil Mrs Doubtfire filminden arak Okan Bayülgen’e yaptılar tutmadı bir süre sonra benzerini Haluk Bilginer oynadıydı o da tutmadı, hayır tutmamışta ısrar sanki dizi tutmasın diye çekiliyor senaryo parasıda boşuna verilmemiş oluyor gibi bir izlenim bırakıyor.

Yoksa belli bayağı pahallı bir prodüksiyon baksanıza nereden baksanız Ergenç'le taksimetre 120 bine açılmış, kızlarda 80, 90 alsalar ve diğer oyunculara da iyi kötü bir şeyler verecekler herhalde toplam hatırı sayılır bir bütçe.

Ve en tutmama riski olan işe bu yatırım, ama bu dünyanın bizim bilmediğimiz o kadar çok bildikleri var ki evdeki hesapları çarşıya uysada uymasada.

Ancak, ne yalan söyliyeyim ki; ben bu sistemin yeni para aklama yöntemi olduğuna inanmaya başladım..

Sacit ASLAN