Halk plajına beton döküldü

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Akyarlar Mahallesi halk plajında denizin içerisine beton dökerek iskele ve platform yapan turistik tesise tepki yağdı. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) da acilen denizin içerisine dökülen beton platformun kaldırılmasını istedi.

Halk plajına beton döküldü

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’ndeki halk plajının içine bir turistik tesis tarafından demir kazıklar çakılarak yaklaşık 200 metrekarelik bir platform oluşturulup beton dökülmesi vatandaşların ve çevrecilerin sert tepkisine neden oldu.

"DOĞA BÖYLE YOK EDİLİYOR"

Akyarlar Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk babası emekli jeoloji mühendisi Ali Kemal Keşan, “Burası halk plajı ve bir tesis kimseye aldırış etmeden betonu denizin içine kadar döktü. Kendisine denizin içerisinde kalıcı platform ve iskele yapıyor. Bir haftadır çalışıyorlar, müdahale eden de olmadı. Dağların tepeleri bitti, denizin içi kaldı, doğa böyle yok ediliyor” dedi.


Halk plajına beton döküldü


'İŞGAL VE TAHRİBAT VAR'

Muğla Çevre Platformu Bodrum Gönüllüleri ise açıklama yaparak, “Akyarlar sahilde, kumsal ve denizin içi dahil beton dökülerek işgal ve tahribat var. Kıyı kenar çizgisi ve denizde bulunan koruma altındaki çayırlar (poseidon çayırları) da görülmekte. Bunun Bodrum'daki işgallerin ve tahribatın sadece bir örneği olduğunun da ne yazık ki farkında olarak yetkili tüm birimlere haber verdik ve takip ediyoruz. Acilen gerekenin yapılmasını ve işgalin kalkmasını bekliyoruz. Tüm ilgili mevzuatın ağırlıklı olarak kullanım odaklı işletilmesi yüzünden Bodrum, hepimiz, tüm canlılar için yaşanmaz bir hale gelmekte. Anayasa'dan başlayarak Kıyı Kanunu, Çevre Kanunu gibi mevzuatın koruma vurgusu yapan hükümlerinin süs olarak yazılmadığı görüşündeyiz” denildi.

MUÇEP ve vatandaşların, platform ile denizin içindeki beton kaldırılmadığı takdirde önümüzdeki günlerde eylem yapacağı belirtildi.