Haydar Dümen'in eşi 100 milyonluk miras için harekete geçti!

Türkiye'nin en renkli isimlerinden biri olan psikiyatr ve yazar Haydar Dümen, geçtiğimiz günlerde 92 yaşında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Haydar Dümen'in eşi 100 milyonluk miras için harekete geçti!

Aile içinde yaşanan derin üzüntünün yanı sıra bir atasözü de hayata geçiriyor haliyle: 'Ölüm hak miras helal.'

İşte tam da bu dönem Haydar Dümen'in ailesine yakın isimlerden bomba bir gelişme kulağıma geldi... Haydar Dümen'in Beyoğlu Sıraselviler'de muayenehanesi vardı. Ve yine aynı bölgede bina, daire, dükkan gibi mülkleri de...

Haydar Dümen sağlığında bulunduğu bölgedeki emlakçıya satış yapsın diye mallarını devrediyor. Olmaz olmaz ya, olayın ardından emlakçı hayatını kaybediyor. Dümen'in ailesi ne yapacağız derken Haydar Dümen de vefat ediyor... Ve işte filmlere konu olacak hikaye o sırada başlıyor.

Emlakçının varisleri babalarının mirası olduğu için ona göre hareket ediyor. Haydar Dümen'in de çocukları olmadığı için eşi Gül Dümen kocasının mirasını geri alabilmek için büyük bir hukuk mücadelesi vermek için düğmeye basıyor.

Haydar Dümen'in eşi 100 milyonluk miras için harekete geçti!

DEĞERİ 100 MİLYON TL

Şimdi o bölgedeki bina, daire, dükkan fiyatları hakkında ufak bir araştırma yaptığımda ortaya hatırı sayılır rakamlar çıkıyor. Bölgedeki dairelerin ortalama metre kare fiyatları 10 bin liradan, deniz görüyorsa 15-20 bin liradan, dükkanlar 25-35 bin lira... Binalar ise metrekaresine göre 35 milyon liradan satışa çıkarılıyor. Dümen'in de emlakçıya devrettiği mülklerin değeri yaklaşık 100 milyon lira...

Haydar Dümen'in eşi 100 milyonluk miras için harekete geçti! - Resim : 2

Hemen sarıldım telefona, Haydar Dümen'in Beyoğlu'ndaki ofisini aradım, ancak kapı duvar...

Dümen'in eşi Gül Dümen'e ise birkaç farklı telefondan ulaşamadık. Birçok soru var merak ettiğim ancak ulaşamayınca havada kaldı. Mesela Haydar Dümen ve emlakçı arasında yazılı veya sözlü protokol var mıydı? Bu devir işlemine şahitlik eden kişi veya kişiler var mıydı?..

SABAH GAZETESİ'NDEN ÖMER KARAHAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!