HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Erzurum'da kaza geçirdi

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Erzurum'da trafik kazası geçiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile Ankara'ya getirildi.

HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Erzurum'da kaza geçirdi

Erzurum'un Karayazı ilçesinde buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada yaralanan ve kent merkezindeki Şehir Hastanesi'nde tetkikleri tamamlanan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın belinde kırık olduğu saptandı.

Hastane sağlık heyeti, elde edilen bulgular neticesinde Beştaş'ın Ankara'ya sevkine karar verdi.

Beştaş ve parti yetkilileri de tedaviye Ankara'da devam edilmesi yönündeki karar ile ilgili olumlu görüş belirtti.

Hastane yönetimiyle görüşen Parti Meclis Üyesi Talha Kaya, Beştaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Kaza sırasında otomobilin arka koltuğunda oturduğu öğrenilen Beştaş'ın belinde kırık olduğunun tespit edildiğini açıklayan Kaya şu bilgiyi paylaştı: 

"Değerli basın emekçileri, milletvekilimiz Meral Danış Beştaş, bu akşam üzeri geçirdiği kaza sonucu Erzurum Şehir Hastanesi'ne getirildi. Hastane Başhekimiyle yaptığımız son görüşme sonucunda bütün filmler çekildi, tomografiler çekildi, beyinde ve farklı organlarda herhangi bir hasarın olmadığını söyledi. Ama ne yazık ki belinde bir kırık olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu kırık sonucunda da başhekim, bizim de olurumuzla birlikte Meral Başkanımızın ambulans uçakla Ankara'ya sevkine karar verildiğini söyledi. Sizinle paylaşacaklarımız bu kadar."

Talha Kaya'nın açıklamalarından kısa süre sonra Meral Danış Beştaş, sedye ile hastaneden çıkarıldı.

Beştaş, hastane önünde bekleyen ve 'Erzurum seninle gurur duyuyor' diye slogan atan partilere el sallayarak karşılık verdi.

Ardından Beştaş'ın konulduğu ambulans, havalimanına gitmek üzere yola çıktı.

Havalimanına ulaştırılan Beştaş, hazır bekletilen ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü.

Hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilen Beştaş ve Demirkaya, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Beştaş'ın yapılacak tetkikler sonucunda ameliyata alınacağı bilgisini veren HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, "Anladığım kadarıyla omurga kemiğinde ve ayaklarında kırık var. Burada MR çekecekler. Buna göre ortopedistler karar verecekler. Muhtemelen ameliyata alınacak. Kar başlamış ve yol kayganken şoför dönemeci alamamış. 90 kilometre hızla gidiyormuş. Çok süratli değilmiş. Fakat kaza işte, iki arkadaşımızın böyle bir sorunu oldu. Buraya aldılar doçent bir arkadaş bakacak. Umuyoruz ki ameliyatsız bir şekilde çözülsün. Meral hanım Erzurum 1'inci sırada adaydı. Seçim çalışmaları için gitmişti. Maalesef böyle bir kaza oldu. Umuyoruz ki çabuk atlatır" dedi.

DHA