Hediye Güral Gür 300 milyon dolar yatırımla 2 yeni otel açacak

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkan Yardımcısı Hediye Güral Gür sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hediye Güral Gür 300 milyon dolar yatırımla 2 yeni otel açacak

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkan Yardımcısı ve ng hotels Yönetim Kurulu Başkanı hediye güral gür geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada turizm sektöründe en büyük sorunun azalan talep olduğunu belirterek depremin hem iç piyasada hem de dış piyasada Şubat ve Mart aylarında ekonomik anlamda onarılamaz yaralara sebep olduğunu söylemişti.

Yaptığı açıklamada turizm sektörünün şahane durumda algısının doğru olmadığını aksine sürekli tokat yediğini belirten Hediye Güral Gür turizmciler olarak hiç iş yapamadıkları bir dönemde depremle ilgili konaklama vergisi gibi ek yükün altında kaldıklarını, zaten Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na (TGA) verdikleri vergi yükünün de olduğunu, otel fiyatlarının yükselmesine paralel olarak maliyetlerinde çok yükseldiğini söylemişti.

Bankaların turizmcileri riskli gördüğünü belirterek yeni yatırımları hakkında bilgi veren, turizm sektöründe dört oteliyle faaliyet gösteren NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkan Yardımcısı Hediye Güral Gür Bodrum ve Antalya’da otel yatırımına başlamak için inşaat yasaklarının kalkmasını beklediklerini, şu anda üzerinde çalıştıkları iki resort otel için ortalama 300 milyon dolarlık bir bütçeyle hareket edeceklerini söyledi.

Bodrum ve Antalya’da otel yatırımlarına başlamak için inşaat yasaklarını kalkmasını beklediklerini aktaran NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Bodrum Ortakent’te yer alan ve iki yıl önce satın aldıkları otelin 160 yatak kapasitesinin üzerinde olacağını söyledi.

https://www.turizmfm.com.tr/hediye-gural-gur-turizm-sektoru-surekli-tokat-yiyor/112/

Kaynak: https://www.turizmhabermerkezi.net/is-yapamiyoruz-diyen-hediye-gural-gur-300-milyon-dolar-yatirimla-2-yeni-otel-acacaklarini-acikladi/20488/