HİSSELERİ ÇÖKEN HANZADE DOĞAN EN GÜÇLÜ KADINLAR LİSTESİNE GİRDİ

Dünyanın en güçlü kadınları listesine girmeyi başaran Hanzade Doğan’ın halka arz ettiği hepsiburada.com hisseleri ise yılın en çok kaybettirenleri arasına girdi.

HİSSELERİ ÇÖKEN HANZADE DOĞAN EN GÜÇLÜ KADINLAR LİSTESİNE GİRDİ

Finans Gündem'in haberine göre iş dünyası dergisi Fortune, geleneksel olarak her yıl belirlediği ‘Dünyanın En Güçlü Kadınları’ listesini açıkladı. Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, bu yıl Türkiye’den listeye girmeyi başaran tek isim oldu.

Yine bir ilke imza atan Hanzade Doğan hepsiburada.com’u ABD’de halka açtı. Yılın ortasında Nasdaq Borsası'nda büyük vaatlerle halka arz edilen Hepsiburada kısa sürede sert düşüşlere sahne oldu. 12 dolardan satılan hisseler 5 ay gibi kısa sürede 5.54 dolara geriledi. Kayıp oranı yüzde 53’e ulaştı.

2.1 MİLYAR DOLAR BUHARLAŞTI

Resmi ismi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ olan Hepsiburada (#HEPS) 3.9 milyar dolar değer biçilerek Nasdaq Borsası'nda halka arz edilen ilk Türk şirketi. Hepsiburada’nın halka arz büyüklüğü 738 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Son hisse değerine göre şirketin değeri 1.8 milyar dolara geriledi ve halka arzdan bugüne yaklaşık 2 milyar 100 milyon dolar buharlaştı. 56 milyon 740 bin adet B Grubu hisse senedi işleme açıldı.

HANZADE DOĞAN BOYNER HİSSE SATTI

Halka arzın ardından şirketin kurucusu Hanzade Doğan Boyner‘in hissesi %25’ten %21,4’e düştü. Şirketin halka arzı için ortaklık kurulan ABD’li yatırım şirketi Franklin Templeton Investments‘ın hissesi %25’ten %14,6’ya indi. Kalan %50 hisse ise, Boyner ailesine ait kalmaya devam edecek.

Kaynak: https://www.finansgundem.com/haber/21-milyar-dolar-buharlasti/1609770