İBB, Zafer Yıldırım'a Etiler'de taksit taksit gayrimenkul satmış

İstanbul’un en değerli ve en tartışmalı parsellerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde yükselecek proje İBB'nin paylarını Yapı ve Yapı firmasının tek başına aldığı ortaya çıktı. Şirket, Atatürk Havalimanı'nın pistlerini yıkmasıyla gündeme gelmişti.

İBB, Zafer Yıldırım'a Etiler'de taksit taksit gayrimenkul satmış

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre İstanbul’un en değerli lokasyonlarından birinde yer alan Beşiktaş’taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde yükselecek lüks proje gündemden düşmüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 2021 yılının sonunda paylarının tamamını satarak çekildiği projede tek alıcının Yapı ve Yapı şirketinin olduğu ortaya çıktı. Sürecin kapalı kapılar arkasında yürütülmesi ve kamuoyundan gizlenmesi tartışma yaratmıştı. Yapı ve Yapı üzerine geçen gayrimenkuller üzerinde Vakıfbank’ın 208 milyon Euro kredi karşılığında ipoteği bulunuyor.

İBB’nin paylarını ihale düzenlemeden rekabet ortamı yaratmadan piyasa rayicinin oldukça altında bir değere ek protokol yoluyla devretmesi eleştirilmişti.

Son olarak Atatürk Havalimanı’nın pistlerinin yıkım işini alarak gündeme gelen Yapı ve Yapı firmanın sahibi Zafer Yıldırım için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘özel ilgi göstereceğiz’ demişti.

Yapı ve Yapı şirketi son yıllarda kamudan aldığı ve toplamı milyarlarca lirayı bulan ihalelerle dikkat çekiyor. Şirkete 2019, 2020 ve 2021 yıllarında verilen kamu ihalelerinin toplamı 16 milyar 192 milyon lira oldu.

SÖZCÜ’nün ulaştığı ek protokole göre, İBB, 36 kat yüksekliğinde 3 gökdelenden oluşan projedeki paylarını 2 milyar 40 milyon liraya devretti. Daha önce alt yüklenicinin ödediği 138 milyon 852 bin lira düşüldükten sonra 920 milyon lira peşinat alındı. Kalan kısım ise Kasım 2023’e kadar dört taksit halinde vadelendirildi.

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!