İbrahim Kutluay: "Çok güçlü çocuklara sahibim"

Eski milli futbolcu İbrahim Kutluay, uzun süren sessizliğini bozdu.

İbrahim Kutluay: "Çok güçlü çocuklara sahibim"

Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık'ın röportajından...

Baba olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Doğal olarak farklı sorumluluklar getirdi. Çocuklarımla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor. Boş zamanlarımda ya da bana ihtiyacı olduğunda onların yanında olmak, onlarla paylaşımda bulunmak bana büyük bir keyif veriyor. Çok ilgili bir babam vardı. Beni okul ve spor dönemimde hiç yalnız bırakmıyordu. Ben de babamdan gördüğümü çocuklarıma uyguluyorum.

İlgili de bir babasınız...

Kendimi çok iyi bir baba olarak tanımlarsam; kendi babam başta olmak üzere, diğer babalara da haksızlık etmiş olurum. Çok güçlü çocuklara sahibim. Çok da olgun çocuklar aynı zamanda. Her türlü sıkıntılarını, problemlerini benimle paylaşırlar. Benimle çok açık her şeylerini konuşurlar. Ben de sıkıntılı dönemlerimde onları bunlardan uzak tutmaya çalıştım. Onlara iyi bir hayat sunmak ve iyi bireyler yetiştirmek bir baba olarak en büyük arzum. Onların mutlu olması da benim önceliğimdir. Her zaman, her koşulda onların yanındayım her baba gibi. İkisi de sporla uğraştığı için zihin olarak açık, beden olarak sağlıklı çocuklar. Çok şanslıyım bu anlamda.

Çocuklarınızla nasıl vakit geçiriyorsunuz?

Haftanın belli günleri bende kalıyorlar. Onlarla ya spor yapıyoruz ya da dışarıda istedikleri yerlerde vakit geçiriyoruz. Hayatımdan son derece mutluyum. Çok iyi anlaşıyoruz ikisiyle de. Çok mutlu bir hayatımız var. İrem artık büyüdü; 13 yaşında bir genç kız oldu. Onunla çok özel bir ilişkimiz var. Küçüklüğümden beri bana çok düşkün. Her an beni düşündüğünü biliyorum. En ufak bir probleminde bile beni arar İrem. Onun her konudaki çözüm noktası benim. Kısıtlayıcı bir baba olmadım hiç. Çocuklarımın benden bir şey saklamaya ya da yalan söyleme ihtiyacı hissetmeden her zaman doğruyu söylemelerini istiyorum. Böyle bir ilişki kurmak için de onları özgür bırakıyorum ama ne yaptıklarını da bilmeye çalışıyorum. Başları sıkıştıkları anda onların yanında olacağımı hissetmeleri çok önemli benim için.

RÖPORTAJIN TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...