İmamoğlu sızdırılan toplantı ile ilgili konuştu, Barış Yarkadaş sert çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT'nin yeni otobüs alım sözleşmesinin imza töreninde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu sızdırılan toplantı ile ilgili konuştu, Barış Yarkadaş sert çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin (İETT) '125 Yeni Otobüs Temini Sözleşme Töreni'nde konuştu.

İmza töreni sonrası sızdırılan CHP toplantısıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Bizim seçimden bu yana buna benzer 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Gizli tarafı yok. Partinin mevzularıdır. Sızdırılmasını araştıracağız. Bakacağız. Bunu seven kimler var. Partinin içinde midir dışında mıdır bakacağız. Bir aile meselesi gibi konuşmaya devam edeceğiz. Sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


 

Yarkadaş sert ifadelerle eleştirilerde bulundu:

"En az 5 dönemdir CHP milletvekilliği yapan ve “değişim” istediğini söyleyen arkadaşlar, işe kendilerinden başlayabilirler. Örneğin; partideki görevlerinden istifa edip kurultayda herhangi bir göreve talip olmayacaklarını açıklayarak örnek bir davranış sergileyebilirler..

Malum video CHP’nin kurumsal kimliğinin ve parti hiyerarşisinin “değişim” adı altında nasıl yok edildiğini net bir şekilde gösteriyor. Belediye başkanının “amiri” pozisyonunda olanlar, belediye başkanının “memuru” gibi sıraya geçip “arz ediyor.” İzlerken utandım…

Daha önce söyledim; bir kez daha söylüyorum: Hem genel başkanın vekili, sözcüsü, temsilcisi olup hem de “muhalif” olamazsın. Ya biri ya diğeri… Ya bu arkadaşlar istifa etmeli ya da genel başkan bu arkadaşları görevden almalıdır. Böyle bir saçmalık olmaz.

DEĞİŞİM”i kazıyın altından “Belediye başkan adaylarını biz atayalım” çıkar… Meselenin özeti budur… Madem değişim diyorsunuz; gelin genel merkez atamasını kaldıralım. Vekili de başkan adayını da Ü Y E seçsin! Genel merkezin hiçbir atama yetkisi olmasın! Var mısınız?"