iPhone üretimini artırmak için işçilere büyük zam yaptı

Apple'ın en önemli tedarikçilerinden olan Foxconn, iPhone üretimini aksatmamak adına işçilerine büyük bir zam yaptı.

iPhone üretimini artırmak için işçilere büyük zam yaptı

iPhone üretimini artırmak için işçilere dört kat prim!

Apple'ın en önemli tedarikçilerinden olan Foxconn, iPhone üretimini aksatmamak adına işçilerine büyük bir zam yaptı.

ShiftDelete'den Gökberk Baycan'ın haberine göre, Apple’ın en önemli tedarikçilerinden olan Foxconn, en büyük iPhone üretimi yapan fabrikasından ayrılan işçilerin ardından yeni önlemler alıyor. Buna göre şirket COVID salgını sırasında, kapalı döngüde çalışmayı kabul eden personelin maaşında önemli bir iyileştirme yaptı.

Foxconn iPhone üretimi konusunda aksaklık istemiyor

Çin’in Henan eyaletindeki Zhengzhou Foxconn tesisini etkileyen COVID salgını, Foxconn’u çeşitli önlemler almaya itmiş durumda. Virüsün yayılmasını en aza indirmek isteyen şirket kapalı döngü üretime geçmek zorunda kaldı.

Yaşanan gelişmelerin ardın bazı işçiler huzursuzluk yaşarken, bir kısmı ise işten ayrılma kararı aldı. Bunun üzerinde Foxconn personelleri çalışmaya teşvik etmek için yeni bir maaş politikasına geçiş yaptı. Şirkette kalıp çalışmayı kabul eden personellerin maaşı dört katına çıkarıldı.

Gelen bilgilere göre daha önce günlük 100 yuan (255 TL) alan işçiler, yaşanan gelişmelerin ardından günlük 400 yuan (1.020 TL) almaya başladı. Bu ikramiyeler ile birlikte Foxconn, çalışanlarını eve gitmek yerine fabrikada kalmaya ikna etmeyi amaçlıyor.

Şehirdeki COVID pandemisinin yeniden güç kazanmasının ardından bu önlemleri alan şirketin işçilere ise yeterli koşulları sağlamadığı ifade ediliyor. İşçilerin kötü koşullarda kalmak zorunda kaldığı aktarılırken, Foxconn’un devlet tarafından alınan kararın ardından çaresiz kaldığı ifade ediliyor.

Tüm bu önlemlere rağmen Foxconn fabrikasında iPhone üretiminin yüzde 30 oranında azalacağı ifade ediliyor. Salgın önlemleri nedeniyle üretimde yaşanacak aksamaların ise yılın ilerleyen döneminde giderilmesi için planlamalar yapılmaya başlamış durumda.

Her ne kadar eskisi kadar konuşulmasa da dünyadaki koronavirüs pandemisi devam ediyor. Şirketler de bu durumdan oldukça kötü etkileniyor.

Konular teknoloji Apple