Irmak Arıcı: "Uyumak unutmaktır!"

'Gece Gibi Gönlün' ve Mustafa Ceceli ile düet yaptığı 'Mühür' şarkılarıyla adını duyuran Irmak Arıcı; yeni teklisi 'Güya', karavan projesi, Mustafa Ceceli ile işbirliği ve pandemi günleri hakkında konuştu.

Irmak Arıcı: "Uyumak unutmaktır!"

Milliyet Gazetesi'nden Melis Baştuğ'un röportajı...

Evde günlerin nasıl geçiyor?

Evde olmaktan artık bıktık (gülüyor). Konserlerimiz başlasa da şarkılarımızı güzel güzel dinleyicilerimizle beraber söyleyebilsek. Şarkı yazıp bestelemeye devam ediyorum. Ödül törenleri olduğunda onlara katılıyoruz.

Yeni teklin 'Güya' dijital platformlarda yerini aldı. Sözleri sana, müziği Ömer Uçar’a ait olan parçanın aranjesi ise Mustafa Ceceli’ye ait. Bence 'Güya' insana aşırı mutluluk veriyor.

Aslında çok slow ve arabesk bir şarkıydı. Bir gün evde oturuyordum, yakın arkadaşım Ömer'i aradım. 'Aşırı efkarlıyım, efkarlı bir şarkı yazmamız lazım' dedim ve hemen stüdyoya gittim şarkıyı yazdım, Ömer besteledi. Slow ve arabesk bir şarkı olmuştu. Ardından Mustafa Ceceli’nin stüdyosuna gittiğimde kendisi 'şarkının ruhu daha hareketli olmalı' dedikten sonra şarkıyı aranjelerle hareketli hale getirdik.

'Güya', Ahmetcan Tekin yönetmenliğinde çekildi. Çekimleri Riva’da gerçekleşen klipte, depresyona girerek gittiğin dağ evinde yakın arkadaşların tarafından yalnız bırakılmayan bir genç kızı canlandırdın. Irmak Arıcı depresyona girdiği zaman kaçar mı?

Aslında ben depresyona girdiğimde, depresif olduğumda uyumayı tercih ediyorum. 'Uyumak unutmaktır' diye düşünürüm. Klipte depresyonda olan birini canlandırdım. Aslında benim normal halim, mod’um düşük olduğunda hep klipte yaptığım hareketleri yaparım. Klipte de yer alan iki yakın kız arkadaşım Begüm ve Ayge sağ olsunlar beni bildikleri için normal hayatta da hemen mod’umu yükseltirler.

Mustafa Ceceli ile yapmış olduğun 'Mühür' ve 'Gün Ağarmadan' düetlerine bir yenisi eklenecek mi?

Mustafa Ceceli ile şarkı söylerken çok keyif alıyorum. Yazdığım veya bulduğum şarkının duygusuna girmeye çok dikkat ediyor. Gerçekten hissederek ve hikayeyi anlayarak söylediğini bildiğim için güzel bir proje olursa yine bir arada oluruz. Güzel bir uyum içerisindeyiz, beni çok iyi anlıyor, müzikal bilgimi sorgulamıyor, gerçekten kıymet veriyor. Dolayısıyla ortada çok güzel bir buluşma olmuş oluyor. Kendisiyle çalışmayı çok seviyorum.

Youtube kanalında "Irmak'ın Karavan Günlükleri" çok beğenildi. Karavan hayatı nasıldı?

Karavan projesini ölçüp tartmadan hayata geçirdik diyebilirim. İnanılmaz zordu. Zorlu bir on gün geçirdik ama çok kıymetliydi. Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Bir şarkının Youtube'da büyük ses getirmesi için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Genç arkadaşlarımıza biraz tavsiye vermek istiyorum. Dışardan büyülü bir dünya gibi gözükebilir lüks yaşamlar, şan şöhret... Bu dönemde popüler olan her şey için söylüyorum. Bunu boynumun bir borcu olarak biliyorum. Gerçekten zor bir sektör, ben veteriner hekimim. 18-19 yaşında olan arkadaşlarımıza 'Altın bileziğinizi kolunuza takın. Ondan sonra Youtuber, şarkıcı, oyuncu, influencer... Ne yapmak istiyorsanız yapın' derim. Kendimce nasıl iyi bir yere geldiğimi anlatmam gerekirse; hep inandığım işleri yapmaya çalıştım, hep iyi insanlarla çalıştım.

Gerçek dünyanın içerisinde yaşamak mı, yoksa hayal ettiklerinle mi yaşamak seni daha mutlu eder?

Ben hep gerçek dünyada yaşarım, ama hep hayal ettiklerim olsun isterim. Hayalperest bir insanımdır ama gerçekleri hemen önüme koyarım. Bugün burada olmamın sebebi fazla hayal kurmamdır ama her zaman kendime dürüst ve gerçekçi olmuşumdur.

Kendi iç dünyanı hangi renkle özdeşleştirirsin?

Beyaz ve siyah renkler ama en çok beyaz renkle özdeşleştiririm.