İsmail Saymaz yazdı: "Seçil’in çantacısının Bulgaristan trafiği"

Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın ‘Fatih Terim Fonu' adı altında gerçekleştirdiği vurgunda en önemli suç ortağı, Ali Yörük.

İsmail Saymaz yazdı: "Seçil’in çantacısının Bulgaristan trafiği"

İddianameye göre…

İnci ve Bülent Çeviker'in 1.920.000 dolarını ve Emre Çolak'ın 3.212.500 dolarını bizzat Ali Yörük teslim aldı. Yörük'ün kardeşi Atilla, bu sırada aracı kullandı.

Erzan, ifadesinde, Yörük'ün teslim aldığı paranın bir miktarına el koyarak, tefecilere verdiğini ya da tefecilerden para getirdiğini ileri sürüyor.

DÖRT YILDA 86 KEZ

Erzan'ın topladığı serveti nereye harcadığı tespit edilemedi. İfadesinde, ‘Fatih Terim Fonu' içerisinde yüksek vaatte bulunduklarına yüksek faiz ödediğini iddia ediyor. Bu savunma inandırıcı görünmüyor. Akla yurt dışına çıkarılmış olma ihtimali geliyor.

Özellikle Ali Yörük'ün Turkiye-Bulgaristan trafiği dikkat çekiyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 26 Nisan 2023'te hazırladığı rapora göre Yörük, 2019'dan itibaren düzenli şekilde Edirne'den kara yoluyla yurt dışına çıktı.

2023'te 6, 2022'de 22, 2021'de 20, 2020'de 10 ve 2019'da 28 kez giriş çıkış yaptı.

Atilla Yörük'ün 43 giriş çıkış kaydı var.

Ali Yörük, her ay günü birlik gerçekleştirdiği seyahatlerde çoğunlukla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıktı ve geri döndü. Zaman zaman İpsala ve Pazarköy'ü kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..