İşte Milan Baros gerçekleri!...

'Baros'u böyle bitirdiler!' G.Saray Teknik Direktörü Hagi’nin sözleri kulüpteki sağlık sorununu tekrar gündeme getirdi...

İşte Milan Baros gerçekleri!...

G.Saray Teknik Direktörü Hagi’nin Baros için “Her gün daha kötü haberler alıyoruz. Takımdan ne kadar ayrı kalacağını ben de bilmiyorum” sözleri kulüpteki sağlık sorununu tekrar gündeme getirdi..

G.Saray’da yaşanan sakatlıkları merak edenler.. Baros için “Almanya’da ameliyat olmasında sakınca var” raporu verildi mi?

Sadece Çek yıldız değil takımın 1 numaralı yıldızı ve kaptanı Arda’ya yapılan operasyon gerekli miydi?

Kewell’ın yeni sözleşmesi yapılırken doktorlar devreye girip nasıl bir öneride bulundular?

İşte bu soruların yanıtlarını VATAN açıklıyor...

VARAN 1: BAROS'U BÖYLE BİTİRDİLER

İki profesör Taşer ve Kurtoğlu’nun “Ameliyat edilirse kaslarına yükleme olacak. Sakatlık ciddileşir” raporu dikkate alınmadı.. Ve Çek yıldız, şu an kronikleşen ‘adale’ sakatlığıyla uğraşıyor!

HATIRLANACAĞI gibi Baros, 28 Ekim 2009’daki F.Bahçe derbisinde Emre Belözoğlu’nun hamlesi sonucu sol ayak tarak kemiğini kırmış, ardından da Türkiye’de ameliyat edilmişti. 3 ay tedavisi süren Çek yıldız, 2010 Ocak başında takımla çalışmalara başlamış ve tek devre de olsa oynayabilecek duruma gelmişti.

ANCAK 12 Ocak tarihinde ani bir karar alan Baros, Almanya’daki doktoruna gitti. Ve 14 Ocak günü şaşırtıcı bir biçimde ameliyat oldu. Baros’un bu operasyon sırasında kaynayan kemiği yeniden kırıldı ve yerine vida takıldı.

‘RAPORU GETİRMEDİ’

İŞTE tüm bu olaylar yaşanırken 29 yaşındaki futbolcunun Almanya’da ameliyat olması halinde sakatlığının çok uzayacağı, kronik hal alacağı, bu nedenle gitmesinde ciddi sakıncalar bulunduğu yönünde yönetime rapor verildiği ve bu raporun da dikkate alınmadığı ortaya çıktı. Prof. Ömer Taşer ve Prof. Mehmet Kurtoğlu’nun da imzalarının yer aldığı raporda, “Baros’a Almanya’da girişimsel tedavi uygulanacağını ve kırık bölgesine vida takılacağını öğrendik. Doktoru ile temasa geçildi. Kendisinden yapacağı tedaviyle ilgili rapor istedik. Ancak bu raporu vermedi. Baros bu ameliyatı olursa fazla çalışmayan kas gruplarına aşırı yüklenme olacaktır. Bu ileride daha çok sakatlık yaşamasına neden olur. Bu ameliyata ihtiyacı kesinlikle yok. Türkiye’de kendisine verilen programa uygun çalışmalarını sürdürmelidir” denildi.

NE var ki bu çok önemli rapor dikkate alınmadı ve Baros ameliyat oldu. Çek futbolcudaki son gelişmeler Türk hekimlerin raporunun doğruluğunu ortaya koydu. Hâlâ yurt dışında tedavisi süren Baros’un ne zaman döneceği de muamma.

GEÇEN sezon 23 maça çıkabilen ve bu yıl da vidanın etkisiyle adalesini sakatlayan Baros, henüz 9 maçta görev aldı.. Son olarak 17 Ekim’deki A.Gücü (4-2) maçında oynayan Çek futbolcunun, dönüş tarihi belli değil..

VARAN 2: ‘ARDA FITIK DEĞİL’

Ekim ayında sakatlanan ve ‘fıtık’ ameliyatı olan G.Saray Kaptanı’nın gerçek hastalığının ‘pubis’ olduğu iddia edildi.

G.SARAY’DA yaşanan ciddi sağlık sorunlarından bir diğeri de kaptan Arda Turan ile ilgili. Geçtiğimiz ekim ayında milli takımda sakatlanan ve pubis teşhisi konan Arda, 11 Ekim tarihinde Almanya’da ‘Sakatlığı fıtık’ denilerek ameliyat edilmişti. Başarılı geçen bu ameliyat sonrasında da “15 gün içinde sahalara döner” açıklaması yapıldı.

ANCAK iddialara göre Arda Turan fıtık değil. Gerçek sakatlığı pubis. Ve sakatlığa göre tedavi uygulanması gerekiyor. Arda’nın fıtık olma ihtimalinin çok düşük olduğuna değinen doktorlar, “Arda fıtık değil.. Eğer fıtıksa da 3 çeşit fıtık vardır. G.Saray Sağlık Kurulu ülkenin önemli yıldızı Arda’yı doktorlar kuruluna göstermeliydi. Fıtığın hangi cins olduğuna bu doktorlar karar vermeli ve o fıtık cinsinin uzmanı bir cerraha göstermeliydiler. Oysa bunların hiç biri yapılmadı. Adeta yangından mal kaçırır gibi milli futbolcuyu ameliyat ettirdiler.

‘15 GÜNDE DÖNMEDİ!’

GÖRÜLDÜĞÜ gibi 15 gün içinde de dönemedi. Daha zar zor düz koşu yapmaya başladı. Bu hatalı uygulama ileride Arda Turan’ın sıklıkla sakatlanmasına neden olabilir” yorumunda bulundular.

YANİ anlayacağınız G.Saray’ın dönmesi için gözününün içine baktığı kaptanı Arda Turan’da da büyük bir tedavi yanlışı olabilir..

VARAN 3: Kewell’ın ‘garanti’si direkten döndü

SARI-KIRMIZILI kulüpte direkten dönen bir isim de var: Harry Kewell.. Sezon öncesi Avusturalyalı oyuncu ile bir yıllığına ön anlaşma yapılmış, Kewell da bu anlaşmanın karşılığında garanti para talep etmişti. Bazı yöneticiler taraftarın çok sevdiği Kewell ile onun istediği biçimde anlaşmak üzereyken devreye dönemin yöneticisi Haldun Üstünel ile yine dönemin Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Mehmet Kurtoğlu’nun girdiği ve oyuncuyla maç başı anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

ÜSTÜNEL ile görüşen Prof. Kurtoğlu’nun, “Kewell’ın sağlık durumu süreklilik arz eden sakatlık yaratabilir. Devamlı takımda yer alması çok zor. Bu nedenle garanti para yerine maç başına anlaşma yapılması kulübün lehine olur” demesi üzerine, Üstünel-Kurtoğlu ikilisi 32 yaşındaki Avustralyalı Kewell ile bir görüşme yapıp maç başı sözleşmeye razı ettiler.

VE Kewell da 11 haftanın 4’ünü kaçırarak sakatlığının ‘sıkıntılı’ olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor..

Tayfun Bayındır

Konular Spor Haberleri