İzmir'de suya 2 ayda üçüncü zam

Türkiye'nin en pahalı içme suyunu kullanan İzmirlilere İZSU’dan bir kötü haber daha geldi.

İzmir'de suya 2 ayda üçüncü zam

Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre içme suyuna Ocak ve Şubat ayında toplamda yüzde 60 zam yapan İZSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz ay genel kurulda alınan karar doğrultusunda içme suyundaki fiyat artışlarını üretici fiyat endeksi (ÜFE) rakamlarına göre aylık olarak belirleme kararı aldı.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Mart ayı ÜFE rakamları yüzde 7,22 olarak belirlenirken, içme suyu ücretlerine de aynı oranda zam geldi. Son zamla birlikte kentte içme suyuna 2 ayda gelen zam oranı yüzde 67.22'ye ulaştı.

FATURAYI İZMİRLİYE KESTİ

Ocak ve Şubat aylarında elektrik fiyatlarındaki artışı sebep göstererek içme suyuna yüzde 60 oranında zam yapan Soyer, Şubat ayında meclis üyelerini İZSU Genel Kurulunu olağanüstü toplayıp bundan böyle içme suyu tarifelerinin TÜİK'in açıklayacağı aylık fiyat endeksi (ÜFE) oranlarına göre belirleme kararı aldı. Bunun üzerine tüm gözler TÜİK'in açıklayacağı mart ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

2 AYDA ÜÇÜNCÜ ZAM

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat'ta yurtiçi ÜFE de yüzde 7,22 arttığını açıkladı. Yıllık bazda artış ise yüzde 105,01 olarak gerçekleşti. ÜFE oranının yüzde 7,22'yi bulması sonrası ise İZSU'da uygulanan yeni sistem ile İzmir'de Mart ayında su faturalarına yüzde 7,22 oranında zam yapacak. Mart Ayı zammı ile birlikte içme suyuna toplamda 2 aylık süre içinde yüzde 67.22 oranında zam gelmiş olacak.

HAZİRANDA BİR ZAM DAHA GELECEK

Suya aylık olarak gelecek olan ÜFE düzenlemesinin yanı sıra ise geçtiğimiz yıl belirlenen toplu zam tarifeleri nedeniyle İzmir'de 1 Haziran itibari ile suya ÜFE haricinde yüzde 18'lik bir zam daha yapılacak. Böylece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kötü yönetiminin faturasını her zaman olduğu gibi yine İzmirli ödemek zorunda kalacak. Son zamlarla birlikte İzmir diğer büyükşehirler dikkate alındığında Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan kent olarak açık ara birinci sıraya yerleşmiş olacak.

Konular İzmir zam