İzmirli milli atletin vefatı üzüntü yarattı

Anne ve babası da başarılı birer sporcu olan 24 yaşındaki milli atlet Ata Yahşi, Mersin’deki Avrupa Triatlon Kupası dönüşünde geçirdiği kazada yaşamını yitirdi. Kula’daki olayda TIR’a arkadan çarpan kamyonette bir sporcu da yaralandı.

İzmirli milli atletin vefatı üzüntü yarattı

Yeni Asır Gazetesi'nden Batuhan Ulu'nun haberine göre Manisa'nın Kula ilçesinde dün sabah meydana gelen trafik kazasında, önünde ilerleyen TIR'a arkadan çarpan kamyonette yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki milli atlet Ata Yahşi hayatını kaybetti.

Yahşi'nin, Mersin'de düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası müsabakalarından memleketi İzmir'e dönüş yaptığı öğrenildi.

Salihli'deki özel bir hastaneye götürülen genç sporcu doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

İzmirli milli atletin vefatı üzüntü yarattı

Ata Yahşi'nin eski milli atletler Adnan ve Arzu Yahşi çiftinin oğulları olduğu öğrenildi.

Anne ve babası gibi başarılı bir sporcu olan Ata Yahşi'nin 2014 Triatlon Dünya Kupası 16-19 yaş kategorisinde dünya üçüncüsü olduğu kaydedildi.

FEDERASYON AÇIKLAMA YAPTI

Yahşi'nin cenazesi, İzmir'de Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camii'nde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından, Menderes Küner Köyü Mezarlığı'na defnedildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu, kazanın ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Triatlon sporcusu, Triatlon Birinci Kademe antrenörü, Türkiye Triatlon Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Adnan Yahşi'nin oğlu Ata Yahşi'yi, Yenişehir Triatlonu dönüşü bir trafik kazası sonucu genç yaşta kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, aynı kazada yaralanan bir başka sporcumuz Onur Calp'e acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verdi.