Kanada'da sel felaketi

Geçen yaz rekor düzeyde sıcaklıkların yaşandığı Kuzeybatı Pasifik bölgesi, bu kez de aşırı yağış ve fırtınaya teslim oldu.

Kanada'da sel felaketi

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre yağış ve fırtınadan etkilenen Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaleti ve ABD’nin Washington eyaletinde binlerce insanın elektriksiz kaldığı, bir kişinin öldüğü açıklandı. Vancouver kentinde bir kadının selde öldüğü belirtilirken, eyalette 2 kişinin kaybolduğu bildirildi.Kayıp ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Yetkililer, eyaletin “Yüzyılın en kötü fırtınasıyla” karşı karşıya olduğunu belirterek, yaşananların iklim kriziyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Kanada’nın Vancouver limanının da sel ve heyelan nedeniyle demiryolu ulaşımını askıya almak zorunda kaldığı, sevkiyatların durdurulduğu açıklandı.

Günde 300 bin varil petrol taşıyan “TransMountain” boru hattı da kapatıldı.

Bir aylık yağışın 24 saatte meydana geldiği Britanya Kolumbiyası’nda 50’si çocuk 275 kişinin heyelanlarla yolu kapanan bir bölgeden kurtarıldığı bildirildi.

Öte yandan, 50 bin kişinin elektriksiz kaldığı Washington’da ise bir kişinin kaybolduğu açıklandı. 14 ilçesinde şiddetli hava durumu nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Washington’da ulusal muhafızların devreye girdiği açıklandı.

Konular Kanada