Kanserde mutlu son

Diyarbakır Hastanesi'nde kanamayla gelen mesane tümörü ameliyatı ile idrar kesesinin tamamı prostatla birlikte çıkarılan hastaya bağırsaktan yeni bir idrar kesesi yapılarak sağlığına kavuştu.

Kanserde mutlu son

Sürekli idrarda kanama şikayeti olan 78 yaşındaki Yusuf Tursun, Universal Diyarbakır Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Uğurlu tarafından tedavi altına alındı. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda hastada mesane tümörü olduğunu tespit edilen hasta başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Tıbbi olarak sistokopi adı verilen, hastanın idrar kesesi kamera ile incelendikten sonra tümörden biyopsi alındığını belirten Doç. Dr. Özgür Uğurlu, patoloji raporu sonucunda tümörün mesanenin kas tabakasına yayılmış olduğunun görüldüğünü söyledi. Hastanın yapılan radikal sistektomi, üriner diversiyon ameliyatının başarılı geçtiğini ifade eden Uğurlu, bu ameliyatta idrar kesesinin tamamının prostatla birlikte çıkarıldığını ve bağırsaktan yeni bir idrar kesesi yapıldığını kaydetti.

Doç. Dr. Uğurlu, "Polikliniğimize Eylül ayı başında idrarda kanama şikayeti ile başvurmuştur. Yaptığım muayene ve tetkikler neticesinde hastaya mesane tümörü tanısı koydum. Sistokopide (idrar kesesinin kamera ile muayenesi) tümörün oldukça yaygın olduğunu gördüm.

Tümörde biyopsi aldım, patoloji sonucunda mesanenin kas tabakasına yayılmış tümör olduğunu izledik. Bu tümörlerdeki tedavi radikal sistektomi, üriner diversiyondur. Biz de bu hastamızı ameliyata aldık. Bu ameliyatla idrar kesesinin tamamı prostatla birlikte çıkarılır ve bağırsaktan yeni bir idrar kesesi yapılır. Hastamız için ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir sorun yaşamadık. Üroloji bilim dalında en büyük ameliyat olan bu ameliyatı Universal Diyarbakır Hastanesi'nde başarı ile gerçekleştirdik" dedi.

Ameliyattan sonra sağlığına kavuşan 78 yaşındaki hastanın yürüyerek kendilerini ziyaret etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Doç. Dr. Özgür Uğurlu, Diyarbakır'da böyle bir ameliyatı yapmanın Universal Diyarbakır Hastanesi olarak kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.