KARSAN sağdan direksiyonlu e-JEST’iyle Japonya pazarına girdi

KARSAN, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği ev sahipliğinde son 3 yıldır Avrupa pazarında segmentinin lideri e-JEST’in sağdan direksiyonlu elektrikli minibüs modelinin lansmanını düzenleyerek başta Japonya olmak üzere Uzak Doğu pazarına adım attı.

KARSAN sağdan direksiyonlu e-JEST’iyle Japonya pazarına girdi

Karsan CEO’su Okan Baş, Japonların e-JEST’i ilk defa 3 yıl önce görüp çok beğendiklerini belirterek girilmesi zor bir pazar olan Japonya’ya Karsan’ın Japonya Distribütörü Altech ile işbirliği içinde adım attıklarını vurguladı. Japon iş insanları, lansmanın ertesi günü Tokyo caddelerinde test sürüşüyle e-JEST’i deneyimleme imkanı buldu.

‘KARSAN VE ALTECH İŞ BİRLİĞİ İYİ BİR ÖRNEK’

Karsan ve Altech’in distribütörlük anlaşması altında yaptıkları iş birliğini tebrik eden Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, konuşmasında “Avrupa’nın önde gelen elektrikli minibüslerinden biri olan e-JEST, diğer bölgelerde de hızlıca büyüyor. Türk firmalarının yüksek kaliteli ürünlerinin gün geçtikçe daha fazla pazarlarda öne çıkmasından memnuniyet duyuyorum” ifadelerine yer verdi. Karsan’ın Japonya pazarına girmesinin diğer Türk firmalarının da önünü açmasını umduğunu belirten Büyükelçi Güngen, Karsan ve Altech’in işbirliğinin iyi bir örnek teşkil edeceğini ifade etti.


KARSAN sağdan direksiyonlu e-JEST’iyle Japonya pazarına girdi


KARSAN ELEKTRİĞİN EVRİMİ

Altech CEO Ikeya Toshishige ve diğer üst düzey yöneticileriyle birlikte katıldığı lansmanda konuşan Karsan CEO’su Okan Baş, 60 yıllık otomotiv deneyimiyle Karsan’ın bir start-up zihin yapısıyla gelişmeye devam ettiğini, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan sonra artık Japonya pazarına giriş yaptıklarını vurguladı. Gelişmiş teknolojilerle toplu taşımada etkili mobilite çözümlerini sunduklarını ifade eden Baş, “Bu yolculuğa ‘E’ harfiyle sembolize edilen Karsan Elektriğin Evrimi diyoruz” dedi. Karsan’ın toplu taşımada tam elektrikli ürün yelpazesi sunan ilk ve tek Avrupalı marka olduğunu belirten Karsan CEO’su Okan Baş, e-JEST sağdan direksiyonlu minibüs ile sağ direksiyonlu pazara giriş yaptıklarını kaydetti. Baş, Japonya pazarına girmenin bir Avrupalı marka için kolay olmadığını ifade ederek e-JEST’in bunu gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

‘ÜRÜNLERİMİZİ HEP TEKNOLOJİNİN BİR ADIM ÖNÜNDE GÖTÜRDÜK’

Okan Baş, ilk etapta Japonya’ya giriş için bir pazarlama planı yapmadıklarını, Japon iş insanlarının bir fuarda aracı görüp ‘adeta aşık olduklarını’ belirterek “e-JEST’in Japonya pazarı için, Japon şehirleri için çok ideal bir çözüm olduğunu belirttiler. Bizim bir de otonom tarafımız var. Sürücüsüz otobüs de yapabiliyoruz. Ürünlerimizi, markamızı teknolojinin hep bir adım önünde götürdüğümüz için bu da onları çok etkiledi” dedi. Japonya’da sağ direksiyonlu trafik akışına dikkat çeken Okan Baş, “Bizim sağdan direksiyonlu bir aracımız yoktu. Sağdan direksiyonlu olarak Japonya regülasyonlarına göre, kurallarına göre aracı donattık ve çok kısa sürede bunu yaptık” ifadelerini kullandı.

Japonya otomotiv sektöründen kalabalık bir grup iş insanına detaylı bir program hazırlayan Karsan, 21 Aralık’ta Tokyo caddelerinde e-JEST’in test sürüşünü düzenleyerek sağdan direksiyonlu elektrikli minibüsün deneyimlenmesini sağladı.

DHA